Τη βουλή θα απασχολήσει το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννη Ραγκούση, μετά και τις αποκαλύψεις ότι το 2007, ως τρίτεκνος, πήρε δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για να χτίσει σπίτι 200 τετραγωνικών μέτρων και αξιοποιώντας ευνοϊκές διατάξεις παλιότερου νόμου εξόφλησε τις υποχρεώσεις του το 2011 με έκπτωση 40%.
Με ερώτησή του, ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ζητάει πλήρη ενημέρωση για τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Λαμβάνοντας γνώση μιας δημοσίευσης στον ηλεκτρονικό τύπο και πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, είναι αδιανόητο να γίνει πιστευτό ότι ένας υπουργός, που πολλές φορές έχει θελήσει να διατρανώσει την αποφασιστικότητα του και να υπεραμυνθεί της αδιαλλαξίας του σε θέματα που κατά τη γνώμη του "θα μεταρρυθμίσουν και θα αλλάξουν την Ελλάδα", να έχει διολισθήσει στα ηθικά ατοπήματα που καταγγέλλονται , αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος.
Ίσως είναι νόμιμο να δανειοδοτηθεί η σύζυγός του από τον ΟΕΚ, ακόμα και αν τα ένσημα που απαιτούνται τα συμπλήρωσε με "αργομισθία" στη δική του επιχείρηση. 
Ίσως είναι νόμιμο να μη σκεφτεί ότι ο σκοπός του ΟΕΚ είναι να δανειοδοτούνται οι χαμηλόμισθοι, αφού δεν υπήρχαν εισοδηματικά κριτήρια. 
Ίσως είναι νόμιμο να κάνει χρήση της Υπουργικής Απόφασης 50 165 (27 3 2000) που η τότε δική του κυβέρνηση εξέδωσε και έτσι να μπορεί να έχει έκπτωση 40% από το άτοκο δάνειο σε περίπτωση πρόωρης εξόφλησης , προσθέτει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας και, μεταξύ άλλων, ρωτάει:...
Είναι ηθικό ένας υπουργός να μην εισηγείται τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στη λήψη δανείων, για τη διόρθωση του κενού που ανακάλυψε, αλλά αντιθέτως να σπεύδει να κάνει χρήση ευεργετικών διατάξεων που θεσπίσθηκαν για ανθρώπους του μόχθου; Τι προτίθεται να κάνει ο κ. Ραγκούσης ώστε να μην ευτελίζεται το κύρος της υπουργικής ιδιότητας; Είναι στις προθέσεις του ο διαχωρισμός νόμιμου και ηθικού, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών του παραιτούμενος, διευκολύνοντας τον αρχηγό του με τη μη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές; Προτίθεται ο υπουργός Εργασίας να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιπτώσεων στο μέλλον;
(E.T)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top