«Ο Έλληνας πολίτης έχει την κρίση, ώστε την ώρα της κάλπης να δώσει την ισχυρή δύναμη στη Νέα Δημοκρατία, που με ρεαλιστικό πρόγραμμα και πολύ δουλειά, να βγάλει τη χώρα από την κρίση», υποστηρίζει η Κ Δέσποινα Μπακάλη Σύμβουλος Επικοινωνίας για τα Νέα Μέσα του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας αποκλειστικά στο “ileiapost”.

Η κ Μπακάλη κάνει σαφές πως

το όχι στο πρώτο μνημόνιο από την ΝΔ ειπώθηκε επειδή τότε υπήρχε
η δυνατότητα διαπραγμάτευσης ενώ στο ψήφισε το δεύτερο επειδή στο σημείο που είχε φθάσει η χώρα δεν υπήρχαν άλλες επιλογές.

Αναφερόμενη στην ίδρυση του νέου κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», επεσήμανε ότι δεν έχει καμία ιδεολογική ταυτότητα και πως ο κ Καμμένος επιχειρεί να «εκμεταλλευτεί» την αγανάκτηση των πολιτών για «ίδιο όφελος»

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:
1. Εσείς θεωρείτε ότι η ΝΔ θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές με δεδομένο ότι ο κόσμος την θεωρεί συνυπεύθυνη για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα, λόγω του ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Οι επικείμενες εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Στις εκλογές αυτές οι πολίτες επιλέγουμε πάνω από κόμματα και πάνω από ιδεολογίες. Επιλέγουμε την Ελλάδα που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας.

Ο Έλληνας πολίτης έχει και γνώση και κρίση και μνήμη. Θυμάται ότι η κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε τη χώρα στο καταστροφικό μνημόνιο, χωρίς να διαπραγματευτεί ούτε τελεία. Γνωρίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τον τόπο πάνω από το κόμμα, σώζοντας τον την τελευταία στιγμή από την άναρχη χρεοκοπία, στηρίζοντας μία κυβέρνηση ειδικού και συγκεκριμένου σκοπού, ως αναπόφευκτη στάση για την παραμονή της χώρας στο Ευρώ. Τέλος, ο Έλληνας πολίτης έχει την κρίση, ώστε την ώρα της κάλπης να δώσει την ισχυρή δύναμη στη Νέα Δημοκρατία, ώστε με ρεαλιστικό πρόγραμμα και πολύ δουλειά, να βγάλει τη χώρα από την κρίση.2. Η αρχική θέση της ΝΔ ως αντιπολίτευση για το μνημόνιο με αυτή που διαμορφώθηκε στην πορεία είναι τελείως διαφορετική. Πόσο ρόλο νομίζεται ότι παίζει αυτό στην προσπάθεια της ΝΔ για νικηφόρα πορεία στις εκλογές;

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω μαζί σας. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας είναι το ίδιο ξεκάθαρη και το ίδιο υπεύθυνη από την πρώτη μέρα. Είπαμε «όχι» στο πρώτο μνημόνιο, όταν η χώρα είχε επιλογές, προειδοποιώντας παράλληλα για το αδιέξοδο της επιλογής της ένταξης της χώρας σε αυτό. Είπαμε «ναι» στη δανειακή σύμβαση, όταν η χώρα είχε μόνο την επιλογή μεταξύ της χρεοκοπημένης επιστροφής στη δραχμή, ή της τελευταίας ευκαιρίας στην Ευρώπη. Από την πείνα και την απομόνωση διαλέξαμε την ελπίδα και την ευκαιρία. Από το πρόσκαιρο χειροκρότημα διαλέξαμε την επιβίωση της χώρας. Ο Έλληνας πολίτης βιώνει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Ο Έλληνας πολίτης είναι δικαίως αγανακτισμένος. Ο Έλληνας πολίτης είναι παράλληλα υπεύθυνος πολίτης. Η επιλογή του στην κάλπη θα είναι η επιλογή ευθύνης για το αύριο της Πατρίδας μας.

3. Με βάση τις εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων που έχουν βγει στην δημοσιότητα η ΝΔ ναι μεν είναι πρώτη αλλά δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία. Εσείς βλέπεται αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις εκλογές

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν πάντα ένα πολιτικό κλίμα. Σε αυτές, οι πολίτες απαντούν «χαλαρά», περνούν μηνύματα και δίνουν ψήφο διαμαρτυρίας. Είναι λάθος να ταυτίζουμε το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων με αυτό της Κάλπης. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες θα επιλέξουν δυνατή αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα οδηγήσει σε διέξοδο από την κρίση.

4. Το γεγονός ότι ένα βασικό στέλεχος της ΝΔ ο βουλευτής κ Παναγιώτης Καμμένος ίδρυσε νέο κόμμα, εκτιμάται ότι θα περιορίσει την δυναμική της ΝΔ για νικηφόρα πορεία προς τις εκλογές.

Ο κος Καμμένος προχώρησε στη δημιουργία του κόμματος της «δραχμής», προσπαθώντας να «εκμεταλλευτεί» τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου, προς ίδιον όφελος. Ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία και πολιτική, χωρίς ρεαλιστικές απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας, δε πιστεύω ότι θα αποτελέσει την επιλογή του ¨Έλληνα σκεπτόμενου πολίτη.

5. Το γεγονός ότι αρκετά στελέχη της ΝΔ ακολούθησαν τον κ Καμμένο στο νέο κόμμα πως το σχολιάζεται;

Στη δημοκρατία ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το κόμμα με το οποίο θέλει να συστρατευτεί. Στο δημόσιο βίο οι πολίτες είναι αυτοί που κρίνουν και η ώρα της κρίσης είναι πολύ κοντά.

6. Τι είναι εκείνο που σας οδήγησε να κατεβείτε στην Β Αθήνας και πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε σε αυτή την απόφασή σας ο Αντώνης Σαμαράς;

Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα ψηφοδέλτια δεν αχούν ανακοινωθεί . Προσωπικά έχω θέση τον εαυτό μου στη διάθεση του Προέδρου, όπως και πολλοί άλλοι συναγωνιστές, για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της Β’ Αθηνών.

Λαμβάνοντας υπόψη την οριακή κατάσταση της χώρας, την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας του «πολιτεύεσθαι» , καθώς και την ανάγκη ανανέωσης της πολιτικής ζωής, θεωρώ υποχρέωση μου προς τον εαυτό μου και τα παιδιά μου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση του Προέδρου, ώστε να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς συμβολίζει για εμένα τον έντιμο διορατικό πολιτικό που μπορεί να ξαναδώσει το χαμένο όραμα στον τόπο. Ως εκ τούτου, η ανάδειξη του ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου.

7. Πιστεύεται ότι τα social media (facebook, twitter) επηρεάζουν την νεολαία όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των νέων σήμερα. Η ειλικρίνεια και η συνέπεια στη χρήση των μέσων αυτών, από ένα πολιτικό ή ένα πολιτικό χώρο, μπορούν να ενισχύσουν την εικόνα που έχει ο νέος για αυτούς. Παράλληλα, η σωστή χρήση τους επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία , η οποία είναι πολύ σημαντική στη διαμόρφωση της τελικής επιλογής.

8. Η ίδια δηλώνετε εξαρτημένη από το twitter. Πιστεύεται ότι πρόκειται για μία νέα μορφή πληροφόρησης ή απλώς για μία μόδα που θα περάσει;

Καταρχήν να βάλουμε το «εξαρτημένη» σε εισαγωγικά, καθώς σήμερα η εξάρτηση από τα Social media έχει αναγνωριστεί ως επικίνδυνη ψυχιατρική νόσος, αντίστοιχη του αλκοολισμού. Η χρήση των νέων μέσων θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τον απλό χρήστη. Η πραγματική ζωή είναι εκτός facebook και Twitter και αυτό είναι καλό να το τονίζουμε, κυρίως για τα νέα παιδιά.

Στην ερώτηση σας τώρα, τα Social media αποτελούν ένα νέο μέσο, όχι μόνο στην πληροφόρηση, αλλά και στην επικοινωνία. Οι ίδιες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αναμορφώνονται σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα, ώστε να κρατούν δυνατό το ενδιαφέρον του χρήστη. Προσωπικά, μου αρέσει το Twitter γιατί είναι «γρήγορο» και παρέχει τη δυνατότατα εύκολης πρόσβασης στην ενημέρωση για όλα όσα γίνονται στον κόσμο.

9. Η νέα σας θέση στην ΝΔ σας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσετε και τις σπουδές που έχετε κάνει; Σας ικανοποιεί ως άνθρωπο και ως πολιτικό τα νέα καθήκοντα που έχετε αναλάβει;

Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιείς όχι μόνο την πανεπιστημιακή γνώση, αλλά και την επαγγελματική εμπειρία, σε ένα χώρο που πιστεύεις πραγματικά ότι μπορεί να βοηθήσει την πατρίδα σου.

10. Το γεγονός ότι ο σύζυγός σας ήταν ένα από τα επιτυχημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που έχει σχολιαστεί αρκετά, πιστεύεται ότι θα έχει αρνητική αύρα στην πολιτική σας καριέρα;

Ο Έλληνας πολίτης του 2012 δε πιστεύω ότι ζητά πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων προκειμένου να συνάψει προσωπικές σχέσεις. Η πορεία μου στην κεντροδεξιά παράταξη, από τα φοιτητικά μου χρόνια είναι γνωστή. Το ίδιο γνωστή είναι και η αγάπη και ο σεβασμός μου στην οικογένεια μου. Το ένα δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο στο άλλο. Δε βρίσκω κανέναν λόγο γιατί θα πρέπει να αποτελέσει τώρα.

11) Σε άρθρο σας στον «Τύπο της Κυριακής», αναφέρεται ότι σε αυτές τις εκλογές «Αλλάζουμε την Ελλάδα, τα αλλάζουμε όλα». Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε και πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί ο στόχος αυτός;

Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία. Μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουμε ‘έχουμε μια τελευταία ευκαιρία « να τα αλλάξουμε όλα» . Και αναφέρομαι σε όλα αυτά που μας πλήγωσαν ως Έθνος, όλα αυτά που μας οδήγησαν εδώ σήμερα. Ο στόχος είναι εξαιρετικά δύσκολος και απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και πάρα πολύ δουλειά, από όλους μας.

12) Πόσο σημαντικό θεωρείτε είναι το να κάνει κάποιος κάτι που αγαπάει; Εσείς που έχετε μία επιτυχημένη καριέρα στο τμήμα επικοινωνίας της ALPHA BANK και την 3Sixtycom εταιρείας που ειδικεύεται στην στρατηγική επικοινωνία θεωρείτε τελικά ότι όλα είναι θέμα στρατηγικής;

Το να κάνεις αυτό που αγαπάς είναι αναγκαία συνθήκη για να πετύχεις. Η ξεκάθαρη στρατηγική είναι εξίσου αναγκαία ώστε να μη χάνεις τον στόχο. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όμως δεν είναι στατικό. Οι στρατηγικές οφείλουν να αναπροσαρμόζονται με βάση τις συνθήκες. Αυτό που δε πρέπει να αλλάζει είναι η ηθική και οι αξίες .

ileiapost.systserv.com/ 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top