Τυφλοί έγιναν ανοιχτομάτηδες, κουτσοί χοροπηδούν σαν ελάφια, νοητικά ανάπηροι εμφανίζονται ως Αϊνστάιν. Κι όμως, δεν ήρθε η Δευτέρα Παρουσία αλλά έπιασαν τόπο οι απειλές προς τους αναπήρους μαϊμού, οι οποίοι τσέπωναν παχυλά επιδόματα επειδή τάχα δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, δεν μπορούσαν να περπατήσουν! 
Το νεοελληνικό θαύμα στήθηκε σε συνεργασία με ορκισμένους γιατρούς και δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι πιστοποιούσαν με το αζημίωτο τις δήθεν βαριές αναπηρίες. Διαβάστε περιστατικό που συνέβη σε κεντρικό ΚΕΠ: Ώριμος κύριος με περιττά κιλό και περιποιημένη κόμη, στέκεται μπροστά στον γκισέ και ζητεί από την υπάλληλο να του επιστρέψει τα δικαιολογητικά που είχε καταθέσει την προηγούμενη μέρα, προκειμένου να πιστοποιηθεί ως άτομο με αναπηρία άνω του 67%. Η υπάλληλος ρωτάει το λόγο, εξηγώντας του ότι ο φάκελός του, αφού πέρασε τον πρώτο έλεγχο πληρότητας, πήρε τον δρόμο προς το υπουργείο Υγείας. Ο κύριος επιμένει λέγοντας ότι είναι μεγάλη ανάγκη. «Έγραψα κατά λάθος ότι είμαι ανάπηρος, θέλω να το σβήσω. Φέρτε πίσω όλο το φάκελο, θα μπλέξω, καταλαβαίνετε...» . Η υπάλληλος έδειξε ότι έπεσε από τα σύννεφα. «Τι μου λέτε κύριε, εσείς καταθέσατε ολόκληρο φάκελο με όλα τα πιστοποιητικό αναπηρίας και τώρα μου λέτε ότι κάνατε λάθος. Είστε ή δεν είστε άτομο με αναπηρία;» . Η απάντηση που λαμβάνει, κάνει τους υπόλοιπους που στέκονται στην ουρά να σκάσουν στα γέλια. «Με θεράπευσε ο Άγιος Διονύσιος. Είμαι Ζακυνθινός, έλα σε παρακαλώ ας τελειώνουμε...». Η αλήθεια είναι...
ότι περιστατικό σαν κι αυτό γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση, μετά τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Υγείας ότι θα ζητηθούν πίσω από τους αναπήρους μαϊμού τα χρήματα που έλαβαν παρανόμως από τα επιδόματα. Όσοι πήραν χρήματα χωρίς να τα δικαιούνται, θα κληθούν να τα επιστρέψουν στο κρότος και μάλιστα θα αντιμετωπίσουν και ποινικές ευθύνες.
(To Kαρφί)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top