Με τη γρίπη να βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Από τα μέσα Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν ηλικιωμένοι, ανεμβολίαστοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Ανάμεσά τους, ωστόσο, περιλαμβάνονται και δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων ήρθε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τη Λιβύη και κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων και ένα δεύτερο 6 ετών από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί πως 70 άτομα είχαν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Από τα 620 δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση, σύμφωνα με το Έθνος, μόνο ένα βρέθηκε...
...θετικό στον πανδημικό ιό Η1Ν1.

Τα υψηλά επίπεδα δραστηριότητας της γρίπης, όπως αναφέρουν οι επιδημιολόγοι, οφείλονται σε στελέχη του ιού Α (Η3Ν2) και Β.
Η γρίπη τύπου Α (Η3Ν2) προκαλεί πιο σοβαρές επιπλοκές και θεωρείται πιο απειλητική για τη ζωή των πασχόντων.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης και ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να απευθύνονται στον γιατρό τους.
Από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται ότι η γρίπη έκανε την εμφάνισή της στη χώρα μας από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου.
Από τα τέλη του ίδιου μήνα άρχισε να καταγράφεται συνεχής αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία κορυφώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου.

news247.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top