Σε αυτή τη διαδρομή θα δούμε και ανθρώπους με διακριτή πορεία στο χώρο τους. Είτε από το ακαδημαϊκό περιβάλλον, είτε από τον επιχειρηματικό κόσμο, είτε από την κοινωνία. Σήμερα, πάντως, εκτός από τα κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη, δίπλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο βρίσκονται ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος (καθημερινός συνομιλητής του και άνθρωπος των ειδικών αποστολών), ο Γιάννης Δατσέρης (βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο επικοινωνιακό επιτελείο, καθώς διαθέτει άριστη γνώση του δημοσιογραφικού κόσμου), ενώ στα θέματα Τύπου θα συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά του η Άντα Κιούρκα και ο Ηλίας Βεργίτσης, που πέρασαν μαζί του τη δύσκολη περιπέτεια του υπουργείου Οικονομικών. Στα οργανωτικά, μαζί με τους Γρηγόρη Φελώνη και Λάμπρο Κανελλόπουλο, εμπλέκεται ο Στέλιος Ανγελούδης, συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών από τη Θεσσαλονίκη. Πιθανότατα o νέος πρόεδρος να χρησιμοποιήσει και μία σειρά στελεχών με μεγάλη εμπειρία, όπως o Δημήτρης Καρύδης και ο Γιάννης Κουτσούκος, αν και οι δύο έχουν το «μειονέκτημα» πως διαχώρισαν τη θέση τους από άρθρα του νέου μνημονίου.
Για τη θέση του γραμματέα ακούγονται τα ονόματα του Πάρη  Κουκουλόπουλου και του Νάσου Αλευρά -ειδικά στην περίπτωση που η αλλαγή σκυτάλης γίνει άμεσα. Αν το ΠΑΣΟΚ εκλέξει γραμματέα από μετεκλογικό συνέδριο, τότε θα παίξουν και άλλα πρόσωπα. Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου φαβορί είναι ο Κώστας Καρτάλης και η Συλβάνα Ράπτη, αν και στο επιτελείο του προέδρου της κυβέρνησης εξετάζονται και άλλα πρόσωπα. Σε ισχυρούς κομματικούς ρόλους αναμένεται να τοποθετηθούν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Τόνια Αντωνίου, Νίκος Ανδρουλάκης και Νίκος Σαλαγιάννης. Το ΠΑΣΟΚ αναζητεί νέο στρατηγό για τα οργανωτικά, αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, όμως, θα έχουν θέση...
και τα ιστορικά, πλέον, στελέχη, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχόίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας, δεδομένου ότι ουσιαστικά απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα υπέρ του υπουργού Οικονομικών, έχει εντάξει στο επιτελείο και δικά του στελέχη, όπως σι βουλευτές Χρήστος Αηδόνης και Πυθαγόρας Βαρδίκος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει στο παρελθόν εκφραστεί θετικά για τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, ενώ πραγματικός γρίφος είναι οι προθέσεις του και οι διαθέσεις του για τον Γιάννη Ραγκούση και τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Η διαδρομή θα δείξει, λένε και υπονοούν ότι είναι στο χέρι των δύο να ενταχθούν στην προσπάθεια για το νέο ΠΑΣΟΚ. Η ανοικτή δήλωση στήριξης του Θεόδωρου Πάγκαλου, πάντως, αντιμετωπίστηκε άκρως θετικά. Τέλος, πρέπει να επισημανθούν δύο ακόμη πρόσωπα: ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Πάνος Μπεγλίτης. Ο πρώτος θεωρείται πως θα είναι ένας από τους ισχυρούς παράγοντες του νέου συστήματος και ο δεύτερος ένας από τους ελάχιστους παπανδρεϊκούς που μπορεί να παίξουν ρόλο και στη νέα εποχή. 
(Καρφί)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top