(του Γιάννη Ευαγγελίδη)
Τελικά, το βαρέλι των περικοπών στις συντάξεις, όπως άλλωστε και στους μισθούς, δεν έχει πάτο, με συνέπεια τα συνήθη θύματα να πληρώνουν σε μόνιμη πλέον βάση όλους τους λογαριασμούς της αποτυχίας της αδιέξοδης δημοσιονομικής πολιτικής ακραίας λιτότητας που έχει επιβάλει η Τρόικα στη χώρα μας. Μετά τις τελευταίες μειώσεις, τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις, το ζητούμενο δεν είναι πλέον πότε θα γίνουν οι επόμενες, αλλά πότε και σε ποιο ποσό μπορεί να σταματήσει ο κατήφορος.
Έσπευσε να το ξεκαθαρίσει, άλλωστε, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνπς, προαναγγέλλοντας ότι όσο μειώνονται οι μισθοί και τα έσοδα των Ταμείων τόσο θα κόβονται και οι συντάξεις. Ειδικότερα για τις επικουρικές, τα χορηγούμενα ποσά θα αναπροσαρμόζονται ανά τρίμηνο, ανάλογα με τις καταβληθείσες εισφορές, εννοείται προς τα κάτω, αφού η μείωση των μισθών και π εκτίναξη της ανεργίας μειώνουν δραματικά και τις εισφορές που καταβάλλονται στα Ταμεία.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι επικουρικές συντάξεις μετατρέπονται σε συντάξεις λάστιχο, πάντοτε σε βάρος των δικαιούχων, οι οποίοι θα λαμβάνουν πια μόνο ένα βοήθημα και θα προσδοκούν σε μια μελλοντική ανάκαμψη της οικονομίας που θα αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και θα δώσει τέλος στις αλλεπάλληλες μειώσεις.
Με τα σημερινά δεδομένα, όμως, και την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, είναι βέβαιο ότι...
ο φαύλος κύκλος της ύφεσης θα συνεχιστεί έως ότου δοθούν λύσεις με αναπτυξιακή προοπτική, ώστε να ανασάνει η πραγματική οικονομία και να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά από τα δυσβάσταχτα βάρη που έχουν υποχρεωθεί να σηκώσουν.
(E.T)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top