Οι ομογενείς (στην Αυστραλία) δίνουν μάχες με το κράτος για την καθιέρωση άδειας εργασίας
H ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία σηκώνει τα μανίκια, οικοδομώντας τείχος αλληλεγγύης γύρω από τους νέους Έλληνες μετανάστες στη μακρινή ήπειρο. Με πρωτοβουλία της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης και της Αυστραλο -Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μεγαλύτερων ομογενειακών οργανισμών προκειμένου να συζητηθούν όλοι οι πιθανοί τρόποι στήριξης των Ελλήνων που καταφθάνουν στη Μελβούρνη, ζητώντας καταφύγιο από την κρίση που σαρώνει την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης ομολόγησε ότι φωνές απόγνωσης φτάνουν στον ίδιο από πολίτες που ζητούν διακαώς βοήθεια, και υπογράμμισε για ακόμα μία φορά το φλέγον ζήτημα να δοθεί ειδική άδεια εργασίας που θα επέτρεπε στους Έλληνες ηλικίας κάτω των 35 ετών να εργαστούν εκεί εφόσον κατέχουν τουριστική βίζα. 
Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι σε πέντε συζητήσεις που είχε επί του θέματος με τον υπουργό Μετανάστευσης Κρις Μπόουεν, από τον περασμένο Ιούνιο, τα αιτήματα της ελληνικής ομογένειας δεν έχουν εισακουστεί από την αυστραλιανή κυβέρνηση. Εκφράζοντας το μήνυμα που εισέπραξε, δήλωσε ότι...
«στην ουσία, αν με ρωτήσετε, δεν θέλουν μια τέτοια συμφωνία. Εμείς, από την πλευρά μας, μέχρι πρότινος, από στρατηγικής πλευράς, δεν θέλαμε να πιέσουμε, για να μην εκληφθεί ότι κύματα Ελλήνων μεταναστών θα βρουν έτσι τρόπο να εισβάλουν στη χώρα. Τώρα όμως πιέζουμε, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε δύο με τρία χρόνια να υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία. Εξάλλου, το θεωρούμε παρωδία, όλες οι γύρω χώρες Μάλτα, Τουρκία, Ιταλία, Κύπρος να έχουν συνάψει αυτή τη συμφωνία και η Ελλάδα να είναι εκτός» . Όπως τόνισε, η Ελλάδα ζήτησε να συνάψει αυτή τη συμφωνία από τον περασμένο Οκτώβριο και δεν πήρε καμία απολύτως απάντηση. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας Βούλα Μεσημέρη είπε χαρακτηριστικά ότι την πόρτα της Πρόνοιας χτυπούν Έλληνες που ζητούν φαγητό και στέγη και σημείωσε σχετικά ότι ελπίζει «η υπό συζήτηση συμφωνία να πάρει λιγότερο από 20 χρόνια που χρειάστηκαν για τη σύναψη συμφωνίας συντάξεων» .
(Δημοκρατία)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top