(του Ανδρέα Κατωπόδη)
Δεν είναι ότι κάθε φορά κάποιοι διαγράφονται… αποχωρούν από τα «μεγάλα» (λέμε τώρα…) κόμματα στη συνέχεια επιστρέφουν, απορροφώντας σαν αμορτισέρ τους κοινωνικούς κραδασμούς των νέων μέτρων. 
Ούτε το γεγονός ότι και την επόμενη ημέρα των εκλογών και πάλι – αναγκαστικά – για Κυβερνήσεις συνεργασίας οδεύουμε με τους ίδιους, πάνω – κάτω, πρωταγωνιστές.
Είναι που αρχίζω να πιστεύω – με το φτωχό μου το μυαλό, που λέει και μια ψυχή – ότι δεν πρόκειται να γίνουν ΚΑΝ εκλογές και όλοι όσοι πιστεύουν στη λαϊκή εντολή θα διαψευστούν με τεχνάσματα, όπως αυτά που μας έφεραν ως εδώ: Ανασχηματισμοί… Αναγγελίες Δημοψηφισμάτων… Πρωθυπουργός Κοινής αποδοχής … «ΝΑΙ ή Χρεωκοπία»… και κάποια ακόμα που δε διακρίνονται με γυμνό μάτι.
Το σκεπτικό μου βασίζεται σε δύο δεδομένα.
Το πρώτο είναι ότι αυτοί που αποφασίζουν για τις εκλογές (η σημερινή πλειοψηφία στη Βουλή δηλαδή) δε δείχνει να τις θέλει ιδιαίτερα, από τη στιγμή που μόνο τα κόμματα της Αριστεράς θα επανεκλεγούν ενδυναμωμένα. 
Το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να διαλυθεί στα εξ’ ων συνετέθη και η ΝΔ να βρεθεί σε ένα αδιέξοδο συνεχούς δημοκοπικής πτώσης με την αντι-μνημονιακή πτέρυγα της κεντροδεξιάς να της φέρει καθοριστικό εκλογικό χτύπημα. 
Τα 2/3 της Βουλής, ακόμα και ως πρόσωπα, δεν αναμένεται...
να επανεκλεγούν (κάποιοι είναι απόλυτα σίγουροι μάλιστα ότι πρόκειται για την τελευταία τους θητεία) οπότε γιατί να βιαστούν να χάσουν τα προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της Βουλευτικής ασυλίας; 
Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι ούτε στην υπόλοιπη Ευρώπη δείχνουν να τις πολυθέλουν τις Ελληνικές εκλογές. Αγαπητοί εταίροι και δανειστές είδαν κι έπαθαν να δημιουργήσουν μια «συνεννοήσιμη» Κυβέρνηση και δε βλέπω το λόγο να ρισκάρουν στην αβεβαιότητα της λαϊκής εντολής που μπορεί – όπως και άλλα πράγματα – να επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες των PIGS. (Κολλάνε εύκολα τέτοιες «ασθένειες» και δύσκολα καταπολεμούνται.)
Γιατί, σου λένε οι δανειστές μας, αν το «Ναι σε όλα» μπλοκ φτάσει να μειοψηφεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, άντε μετά να κρατήσεις τις αγορές, την Ευρωζώνη και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση στο τέλος. 
Όλοι εμείς στις Βρυξέλες, το Στρασβούργο και τη Χάγη θα χάσουμε τις δουλειές μας (τις καλοπληρωμένες) και η οικονομική συγκυρία δεν είναι τώρα για να βγαίνουμε στην αγορά εργασίας… 
Αυτές οι εκλογές δεν εξυπηρετούν κανένα… Α πα πα πα πα πα…
(skaipatras.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top