(του Παναγιώτη Τιμογιαννάκη)
 Αυτοί μας κοροϊδεύουν! Ας το πάρουμε χαμπάρι. Πάνε στους Γερμανούς, στην Τρόικα, στις Βρυξέλλες κι όπου αλλού τους βγάζει ο δρόμος, δεν διαπραγματεύονται το παραμικρό, λένε ναι σε όλα, και μετά βγαίνουν στις τηλεοράσεις και παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς. Όλοι αυτοί που απέτυχαν. Από τον Βενιζέλο και τον Πάγκαλο ως εκείνο τον Κουτρουμάνη που πρέπει να τον τιμούμε ξεχωριστά κάθε εργατική Πρωτομαγιά. Τους υπόλοιπους δεν τους αναφέρω επειδή βαριέμαι. Μια κι ο κ. Λοβέρδος λοιπόν μας απείλησε και με «μακελειό» , όχι γι' αυτά που διαπράττουν οι κυβερνήσεις του (τόσο η πρώτη με θιασάρχη τον Παπανδρέου όσο κι η δεύτερη με έκτακτη συνεργασία του τραπεζίτη Παπαδήμου) εις βάρος μας, αλλά για το αν η Δικαιοσύνη θα καλέσει τον Παπανδρέου για ερωτήσεις, αυτό λοιπόν τους απασχολεί, και μια και μετά είδαμε στις ειδήσεις μέχρι και τον Βενιζέλο να διεκδικεί μερτικό αντιμνημονιακού, ας πούμε κι εμείς δύο λογάκια για το πώς έχουν βαλθεί να μας εξοντώσουν όλοι αυτοί που επενδύουν στην ήττα όπως και τα αφεντικά στα οποία λογοδοτούν.
 Να θυμίσουμε λοιπόν το γκέτο της Βαρσοβίας που τα αφεντικά δεν θέλουν να το θυμούνται κι οι εδώ δεν διαβάζουν. Εδώ δεν διάβασαν το Μνημόνιο που ήταν για να το ψηφίσουν, με το γκέτο της Βαρσοβίας θα ασχοληθούν;  Οι Εβραίοι λοιπόν, παραλυμένοι από το φόβο, πήγαιναν σαν...
πρόβατα στο σφαγείο από τους Γερμανούς και δεν αντιδρούσαν, δεν ξεσηκώνονταν, ακολουθούσαν τη μοίρα τους. Έτσι τους έλεγαν κι οι ραβίνοι. Όπως λένε και σε μας κάποιοι που παριστάνουν τους συνδικαλιστές, μην ξεσηκωθείτε, μη διεκδικήσετε, μην απεργήσετε, δεν αντέχει η χώρα, η επιχείρηση κ.λπ.
Στο τι θα κάνουμε όμως δεν απαντά κανένας τους. Ώσπου, από εξόντωση σε εξόντωση, έφτασαν οι Εβραίοι να αντιμετωπίζουν την «τελική λύση» , δηλαδή τον οριστικό αφανισμό τους. Φυσικά, όσο μένεις απαθής ...ο δυνάστης αποκτηνώνεται. Από τη μικρογραφία της οικογένειας ξεκινούν αυτά κι έτσι ανατρέφεται ο άνθρωπος. Να φοβάται τον επάνω, να ανέχεται τη βία του ισχυρού και την όποια κατάχρηση εξουσίας του. Ώστε να είναι έτοιμος... για ξεζούμισμα. Μέχρι να πάρει χαμπάρι και να πάψει να τους φοβάται. Διότι για το φόβο υπάρχει φάρμακο και λέγεται Γνώση.
Κι επιτέλους, κάποια ώρα, αποφάσισαν κι οι Εβραίοι να ξεσηκωθούν. Οι αποκλεισμένοι στο γκέτο της Βαρσοβίας. Κι άρχισαν οι μάχες. Τώρα, που οι Γερμανοί μάς... ετοιμάζουν για καινούργιους Εβραίους τους.
(E.T)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top