Όπως έκανε με την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έτσι και με την αποψινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε στη σωστή βάση τους τις εθνικές προτεραιότητες.
Σηκώνοντας το βάρος ευθυνών που δεν του αναλογούν, από τη στιγμή που ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος μίλησε τόσο νωρίς και τόσο καθαρά για τις δραματικές συνέπειες του πρώτου Μνημονίου, ο Αντώνης Σαμαράς προσδιόρισε την αναγκαιότητα υπερψήφισης του Μνημονίου ΙΙ, παρά το βαρύ φορτίο και τη δυστυχία που κομίζει στην ελληνική κοινωνία.
«Πρέπει να μείνουμε όρθιοι. Σας ζητώ να απομακρυνθούμε από το χείλος του γκρεμού, και είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε το καθήκον σας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας:...
«Εμείς δεν αλλάζουμε θέση. Το Μνημόνιο αποδείχτηκε αυτό που λέγαμε πάντα, η λάθος συνταγή. Σήμερα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η χώρα βρίσκεται δεμένη χειροπόδαρα, το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αμφισβητείται ευθέως η παραμονή μας στην ευρωζώνη», σχολίασε με νόημα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, για τις ευθύνες του στην εθνική κατρακύλα που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι η επόμενη Βουλή θα διερευνήσει τις ευθύνες, και θα τις καταλογίσει.
(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top