Μία τρομερή ηλιακή καταιγίδα, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα και ήδη τα φαινόμενα που παράγει είναι ορατά στη Γη.
Το ηλιακό "τσουνάμι" που ξεκίνησε την Κυριακή, προκάλεσε εκτός των άλλων ένα εκτεταμένο και εξαιρετικά λαμπερό βόρειο σέλας (στη φωτογραφία)
Ο ουρανός φωτίστηκε από αυτό ακόμη και στη βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία αφού ο βομβαρδισμός της ατμόσφαιρας με ηλιακή ακτινοβολία "φορτίζει" το Σέλας, χαρίζοντας στις βόρειες περιοχές του πλανήτη ένα μοναδικό υπερθέματα!
Στον Καναδά πάντως, που βρίσκεται σε μεγάλο γεωγραφικό πλάτος και επηρεάζεται περισσότερο από την καταιγίδα σωματιδίων, η διαστημική υπηρεσία προειδοποίησε για πιθανά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.
Η τεράστια ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να...
....κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Δείτε στο πρώτο βίντεο το εκπληκτικό βόρειο σέλας.

Το ισχυρότερο ηλιακό "τσουνάμι" από το 2005!
Σύμφωνα με τη NASA πρόκειται για ένα σφοδρό ηλιακό "τσουνάμι", το πιο ισχυρό από το 2005 εως σήμερα. Το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού των ΗΠΑ, που παρακολουθεί το φαινόμενο, ανακοίνωσε πως τα φορτισμένα σωματίδια εκτοξεύονται από τον Ήλιο με ταχύτητα περίπου 170 εκατομμυρίων χλμ/ώρα και τις επόμενες ώρες που θα φτάσουν στον πλανήτη μας είναι πιθανό να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα.
Ήδη στις ΗΠΑ κάποιες πτήσεις αλλάζουν διαδρομή προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα. Οι επιστήμονες πάντως συνιστούν ψυχραιμία, αφού όπως λένε πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο παρακολουθούν επαρκώς και δεν υπάρχει λόγος πανικού. Δείτε το βίντεο από την ηλιακή καταιγίδα που είναι σε εξέλιξη.pyles.tv
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top