Στα άκρα  αναμένεται να οδηγηθούν πάλι οι σχέσεις των φαρμακοποιών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς μετά την ολοκληρωτική απελευθέρωση του ωραρίου, τώρα δεν τηρούνται εκ μέρους του υπουργού Υγείας και οι δεσμεύσεις για αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς για το 2011. Υπήρχε ρητή δέσμευση των 3 υπουργών (Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας) περί πλήρους εξόφλησης όλων των χρεών του 2011 προς τα φαρμακεία, εντός διμήνου. 
Αντί για αυτό, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα ψηφισθεί την Τρίτη 24-1-2012, το άρθρο 1 διατυπώθηκε ως εξής:...
Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ μέχρι του ποσού 1,5 δισ. ευρώ, για την κάλυψη μέρους των υφισταμένων κατά την 31 12 2011 οφειλών του οργανισμού προς τα φαρμακεία κ.λπ. ..., επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί. Και προειδοποιούν σε έντονους τόνους ότι αν δεν τηρήσουν όσα υποσχέθηκαν, ο φαρμακευτικός κόσμος θα ξεκινήσει πάλι κινητοποιήσεις που αυτή τη φορά θα είναι και εντονότερες .
(E.T)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top