(του Ρωμύλου Κομνηνού)
Για άλλη μια φορά, η Βάσω Παπανδρέου ήταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δεν κρύφτηκε πίσω από καμία δικαιολογία, αλλά δεν δίστασε να ανέβει στο βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, να κοιτάξει στα μάτια τον Γιώργο Παπανδρέου, και να πει… όσα δεν μπορούσαν οι άλλοι.
Η άλλοτε «ισχυρά κυρία» του εκσυγχρονισμού, που πρωταγωνίστησε πολλές φορές στο παρελθόν σε κινήσεις οι οποίες τάραξαν τα νερά σε εσωκομματικό επίπεδο, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου για αντικοινοβουλευτική προπαγάνδα, και εστίασε στη διαπίστωση ότι το κυρίαρχο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα είναι πολιτικό και όχι οικονομικό.
Μεγαλύτερη σημασία ωστόσο είχε η παραδοχή της Βάσως Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε με ειλικρίνεια προς τον ελληνικό λαό, από την προεκλογική περίοδο του 2009 κιόλας, δηλαδή τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυριζόταν ότι… λεφτά υπάρχουν. «Δεν μιλήσαμε ειλικρινά και δεν είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, με αποτέλεσμα...
η κυβέρνησή μας να καταρρεύσει. Τη μάχη τη χάσαμε από την προεκλογική περίοδο. Γνωρίζαμε την καταστροφή που είχε προκαλέσει η Νέα Δημοκρατία, δεν είχαμε όμως σχέδιο και πυξίδα, και αρχίσαμε τους πειραματισμούς, και μάλιστα  με ερασιτεχνικό τρόπο. Η αλήθεια μπορεί να είναι λυτρωτική. Παραδίδουμε μια Ελλάδα καθημαγμένη. Ούτε ένας δικός μας πολιτικός δεν πήγε φυλακή», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της Βάσως Παπανδρέου, που προκάλεσε αίσθηση.
(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top