Τι έκανε  ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς ετοιμάζονταν να στείλουν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ και τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009;  Βρισκόταν στη χώρα της τουλίπας, στο Άμστερνταμ, προσκεκλημένος του επίλεκτου think tank,  American European Community Association. Εκεί, ενώπιον ηχηρών ονομάτων του ολλανδικού κατεστημένου, του ζητήθηκε να εξηγήσει τι έχει γίνει στην Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια. Τους τα έλεγε για πάνω από σαράντα λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία δεν είναι Γερμανία, είναι όμως κρίσιμος παίκτης στο μπλοκ του Βορρά της EE, με την έννοια ότι η στάση της επηρεάζει άλλες χώρες. Το δεύτερο κρίσιμο στοιχείο είναι ότι στην Ολλανδία η κυβέρνηση περνάει από τη Βουλή τα μέτρα που αφορούν την Ελλάδα με τις ψήφους της αντιπολίτευσης των Εργατικών. Άρα, ένα θετικό στόρι για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας είναι πολιτικώς χρήσιμο. 
Αντιθέτως λιγότερο θετική ήταν η ανταπόκριση για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σε συνέδριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου-μπορώ να πω-  επισημάνθηκε μια σχετική παγωμάρα...
και για τον μετοικήσαντα από το Μέγαρο Μαξίμου στη ΔΕΗ Κώστα Θέο, που συνδέεται διαχρονικά και πολιτικά με τον υπουργό ΠΕΚΑ.
(τα ΝΕΑ)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top