Την ώρα που τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ του δείχνουν την «πόρτα» της εξόδου, και το κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα περισσότερο από 20 χρόνια καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις, ο Γ. Παπανδρέου αναζητά μια σανίδα σωτηρίας για να συνεχίσει να υπάρχει πολιτικά την επόμενη μέρα.
Εκτός από τη θέση στη Σοσιαλιστική Διεθνή, επικοινωνεί συχνά με διεθνείς παράγοντες ενώ πυκνώνουν τα ιδιωτικά ταξίδια στο εξωτερικό, χωρίς να ανακοινώνεται πρόγραμμα.
Στην παρούσα φάση όμως, φαίνεται ότι έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τους ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αλλά, δύσκολες είναι οι σχέσεις του και με το ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, του οποίου ήθελε να ηγηθεί. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι βρήκε σθεναρές αντιδράσεις τόσο από τους Γερμανούς όσο και από τους Γάλλους συντρόφους του. Έτσι, ο μόνος ρόλος που του απομένει είναι να παραμείνει στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Όσον αφορά στο εσωτερικό, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει εικόνα πλήρους διάλυσης, ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο κ. Παπανδρέου έχει χάσει την...
...αξιοπιστία του ανάμεσα στους βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη. Ο ίδιος δείχνει απρόθυμος να «μαντρώσει» τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Άνθρωποι που τον παρακολουθούν καθημερινά διαπιστώνουν έναν παραιτημένο Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
Για παράδειγμα, συγκάλεσε Κοινοβουλευτική Ομάδα για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, αν και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος φαινόταν εκνευρισμένος με τη στάση του.
Το επόμενο διάστημα, ο κ. Παπανδρέου θα εξακολουθεί να σιωπά, κρατώντας έτσι αποστάσεις από τα καθημερινά προβλήματα που έχουν ρίξει τη δημοτικότητά του σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Δεν αποκλείεται σε πολύ λίγους μήνες να προσπαθήσει να επανέλθει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, αν μάλιστα έχουν προηγηθεί εκλογές και το ΠΑΣΟΚ έχει καταγράψει την πιο ιστορική του ήττα. Μέχρι τότε, θα παίζει το ρόλο του εγγυητή της ενότητας του ΠΑΣΟΚ.

newsbomb

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 26 Ιανουαρίου 2012 - 4:04 μ.μ.

Κοιτάξτε προσεκτικά τή φωτογραφία τού
γιώργου,είναι περισσότερο από εμφανές
ότι τό άτομο ειναι ειδικών αναγκών.
Τόν έμπλεξαν στή πρωθυπουργία γιά νά
φέρουν τήν Ελλάδα στό σημερινό σημείο
Τό 1999-2000 αντί νά γίνει ο τσοχατζό
πουλος ηγέτης τού πασοκ,έκαναν τό
σημίτη αφού υποσχέθηκαν στούς πασό-
κους κρατικοσυνδικαληστές λύτρα από τό κρατικό κορβανά,ώστε αφού ό σημί
της κάνει τά προκαταρκτικά,νά παρα
λάβει ό γιώργος νά γίνουν τά σημε-
ρινά,έτσι απλά....

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top