Μέχρι και τα 1.000 ευρώ έφτασε το μεροκάματο των διερμηνέων που... επιστρατεύτηκαν για τις συναντήσεις των εκπροσώπων της τρόικας με τους πολιτικούς προϊσταμένους των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εργασίας.
Στις 30 Νοεμβρίου 2011 από τον κρατικό κορβανά εκταμιεύτηκαν 700 ευρώ, τα οποία δόθηκαν ως αμοιβή στον μεταφραστή ο οποίος παρευρέθη στη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τους συνεργάτες του.
Στις 15 Δεκεμβρίου, δυο εβδομάδες αργότερα, το Ελληνικό Δημόσιο χρεώθηκε με ποσό 935 ευρώ, το οποίο δόθηκε για τις «μεταφράσεις» κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τροικανών με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Είναι, βέβαια, απορίας άξιον εάν στα εν λόγω υπουργεία δεν υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι μιλούν την αγγλική Προφανώς και υπάρχουν, όπως προφανώς και οι αρμόδιοι υπουργοί που συναντήθηκαν με την τρόικα γνωρίζουν αγγλικά. Επέλεξαν όμως να δοθούν «χρυσά» μεροκάματα σε μεταφραστές. Ακόμη και η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.
Σύμφωνα με απόφαση στις 30 Νοεμβρίου 2011, που φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου Διεύθυνσης...
του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αλέξανδρου Πουρνιά, εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 700 ευρώ, για διερμηνεία κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας.
Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει κάποια εξήγηση για το λόγο έγκρισης της συγκεκριμένης δαπάνης, καθώς θεωρείται αδιανόητο σε υπουργείο ευρωπαϊκού κράτους να μην υπάρχει κάποιος δημόσιos υπάλληλος που να είναι άριστος χρήστης της αγγλικής γλώσσας και να χρειάζονται εξωτερικοί συνεργάτες για να μεταφράζουν.
Στις 15 Δεκεμβρίου 2011 ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδης Παπαϊωάννου υπέγραψε και ενέκρινε τη διάθεση 934,80 ευρώ για την κάλυψη διερμηνείας από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα και αντίστροφα λόγω της επίσκεψης της τρόικας στο υπουργείο. Η συγκεκριμένη δαπάνη επιβαρύνθηκε στον κωδικό 0845 του προϋπολογισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης. Απορίας άξιο βέβαια είναι επίσης το γεγονός ότι το περιεχόμενο συζήτησης των συγκεκριμένων συναντήσεων μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο, καθώς δεν εξεδόθη δελτίο Τύπου ούτε από το υπουργείο Εργασίας ούτε και από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
(Κυριακάτικη δημοκρατία)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top