Σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά που ζητά το ταχύτερο εκλογές, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος, με άρθρο του στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στέλνει το μήνυμα ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας!!! Υπενθυμίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ως Πρόεδρος της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, ήταν εκείνος που είχε προτείνει τον κ. Στεφανόπουλος για ΠτΔ, επιλογή την οποία πλήρωσε, κατά την άποψή μας, με βαρύτατο προσωπικό πολιτικό κόστος.

Ο κ. Στεφανόπουλος αμφισβητεί την ικανότητα των Έλληνων πολιτικών να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, αφού γράφει πως «Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει».

Προφανέστατα υπονοεί πως οι εκλογές δεν θα μπορέσουν να δώσουν....
μια ικανότερη κυβέρνηση από αυτή του κ. Παπαδήμου, διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί εισηγείται να μην γίνουν. Και προς επίρρωση της εντύπωσης αυτής συνεχίζει ο κ. Στεφανόπουλος λέγοντας πως αυτή η κυβέρνηση είναι του κ. Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος, κατά τον κ. Στεφανόπουλο, διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο. «Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις». 

Τέλος ο κ. Στεφανόπουλος επικαλείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, το Σύνταγμα, λέγοντας ότι αφενός τα κόμματα οφείλουν, κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή στον κ. Παπαδήμο, αφετέρου να του δώσουν το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς.

Δεν είδαμε όμως καμία αναφορά του κ. Στεφανόπουλου στις διαδικασίες ανάθεσης της πρωθυπουργίας στον δοτό και όχι εκλεγμένο κ. Παπαδήμο. Δηλαδή το εάν αυτή η ανάθεση ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα ή όχι!!! 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top