Με ελικόπτερο προτρέπει τον Έλληνα Πρωθυπουργό να διαφύγει το αμερικανικό site του CNN, σε ένα δημοσίευμα με σαφή ειρωνική χροιά απέναντι στην σοβραή πολιτική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η χώρα. "Ίσως ο Παπανδρέου να πρέπει να βεβαιωθεί ότι θα υπάρχει ένα ελικόπτερο να τον περιμένει, για να τον σώσει από το Προεδρικό Μέγαρο και τους εξαγριωμένους διαδηλωτές - σε αναλογία με τον Αργεντίνο Πρόεδρο, Fernando de la Rue, το Δεκέμβριο του 2011", αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Το εν λόγω δημοσίευμα παραλληλίζει την Ελλάδα του 2011 με την Αργεντινή του 2011...
"Η χώρα υποφέρει από βαθιά ύφεση, ανεργία, σοβαρό έλλειμμα, ενώ παράλληλα η συντονισμένη αντίδραση του λαού συμπληρώνει το ζοφερό σκηνικό. Το ΔΝΤ παρέχει πακέτο στήριξης, η κυβέρνηση περνάει το ένα πακέτο λιτότητας μετά το άλλο, αγνοώντας τη λαϊκή βούληση. Το ερώτημα είναι: Μιλάμε για την Ελλάδα του 2011 ή την Αργεντινή του 2001;", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κειμενογράφος.
"Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση", συμπλήρωσε...
Παράλληλα, οι "βαριές" πολιτικές κινήσεις της τελευταίας εβδομάδας στην Ελλάδα, θυμίζει έντονα...
το σκηνικό της Αργεντινής, λίγο πριν το τέλος...
"Η ελληνική κυβέρνηση θα πέσει αν χάσει την υπόθεση με το δημοσίευμα", επισημαίνεται στο άρθρο. "Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι όλη η Ευρωζώνη τελικά είναι επιρρεπής στην κρίση χρέους. Και ο λόγος είναι συχνά κοινός... ένα καρφωμένο, τεχνητό επιτόκιο και τεράστια χρέη εκφρασμένα σε ξένο νόμισμα".
Σε ανάλογη περίπτωση βέβαια, σύμφωνα με τον δημοσίευμα, το τραπεζικό σύστημα "εξερράγην" και οι καταθέτες δν μπορούσαν να αγγίξουν τα λεφτά τους για χρόνια, όσο η οικονομία κατέρρεε...
(www.bankingnews.gr) 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top