Είμαστε σίγουροι πως η ελληνική οικονομία είναι τόσο κατεστραμμένη όσο μας λένε ή μήπως απλά λάθος χειρισμοί των τελευταίων 20 μηνών έχουν δημιουργήσει ένα πλήγμα που όμοιο του δεν έχει υποστεί η χώρα ποτέ;
Πάντως, αν πιστέψουμε τα τελευταία στοιχεία για τα επίπεδα παιδικής φτώχειας στις χώρες του OECD, διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά απ' ότι οι πολιτικοί θέλουν να τα παρουσιάζουν. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη μεγαλύτερη έκπληξη απ' όλες (ίσως όχι για όλους), δηλαδή το γεγονός πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στην...


...27η χειρότερη θέση μεταξύ των 30 κρατών, με επίπεδα παιδικής φτώχειας κοντά σε αυτά της Τουρκίας, της Χιλής και του Μεξικού.
Η δεύτερη έκπληξη είναι πως ακόμη και σήμερα, στη μετά ΔΝΤ εποχή, η Ελλάδα βρίσκεται σε μακράν καλύτερη θέση από τις ΗΠΑ αλλά και από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, όχι άσχημα αν σκεφτεί κανείς πως η χώρα έχει υποστεί τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα στη μοντέρνα οικονομική ιστορία.
Παρόλα αυτά, δυστυχώς η θέση της Ελλάδας έχει αρχίσει να χειροτορεύει και μάλιστα σε έναν τομέα εξαιρετικά σημαντικό. Ας ελπίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουν οι πολιτικοί εκτός και εντός Ελλάδας το 'έργο' τους να μην έχουμε καταλάβει την πρώτη θέση στα επίπεδα παιδικής φτώχειας.

XrimaNews.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top