Αυτό και αν είναι ανέκδοτο. H  Σοφία Γιαννακά  αποκάλυψε σήμερα στο radio9 ότι... ψήφισε το πολυνομοσχέδιο μετά από πιέσεις ψηφοφόρων της!
Λέτε ανάμεσα σ' αυτούς που την πίεσαν να ήταν και ο ίδιος πολίτης που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό έδωσε ένα μισθό για να σωθεί η χώρα;
Με το ΠαΣοΚ όλα γίνονται.
Απολαύστε παρακάτω  την στιχομυθία της βολευτίνας στην εκπομπή με το Δημήτρη Σταυρόπουλο και το Δήμο Βερύκιο:
 
Γιατί υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο:
«Και ο Πρωθυπουργός και ο Υπ. Οικονομικών είπαν επανειλημμένως στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι το άρθρο 37 είναι όρος για να μπορέσει η χώρα να πάρει την 6η δόση.  Το ακούσατε από το στόμα πολλών Βουλευτών που είχαμε τις επιφυλάξεις μας. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε καμία ευθύνη, σε αυτήν τη συγκυρία, να μην πάρει η Ελλάδα την 6η δόση.
 
Τι λένε οι πολίτες:
«Οι πολίτες είναι εξαιρετικά υπεύθυνοι και τα πράγματα δεν είναι μόνο άσπρο- μαύρο. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες,  οι οποίοι μου γράφουν μηνύματα ή μου τηλεφωνούν με επιθετικό τόνο, λέγοντάς μου ότι ‘’δεν πρέπει να ψηφίσεις, να σταματήσει αυτό εδώ, να φύγει η κυβέρνηση’’. Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που μου λένε "μην τολμήσεις και δεν το ψηφίσεις και δεν πάρουμε την 6η δόση, πρέπει να έχω χρήματα για τα παιδιά μου σε λίγες μέρες’’.
Οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται τη δυσκολία...
της κατάστασης, δυσανασχετούν με τα οικονομικά μέτρα, με τη μείωση μισθών και την κατάρρευση εισοδημάτων. Αντιλαμβάνονται όμως ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη, επικρίνουν την κυβέρνηση για τα σφάλματα που έχει κάνει. Καμιά φορά θυμώνουν με εμάς τους Βουλευτές που είμαστε μία χούφτα άνθρωποι για να υπερασπιστούμε πράγματα που δύσκολα υπερασπίζεται κανείς. Η σούμα στο τέλος είναι ρεαλιστική. Ο ρεαλισμός λέει τρία πράγματα: να πάρουμε τις δόσεις, να μη βγούμε από το ευρώ και να λύσει η χώρα μας οριστικά και αμετάκλητα το θέμα του χρέους».
 

Αν όμως συνεχώς ζητούν επιπλέον μέτρα σε βάρος των πολιτών:
«Αν η χώρα έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει αναγκαστικά να συνεχίσει αυτόν τον μαύρο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας, η πολιτική ευθύνη θα πρέπει ν’ αναληφθεί από περισσότερους από 153 Βουλευτές. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα αναληφθεί αυτή η πρωτοβουλία ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να σταθούν αντιμέτωπες με τη συνείδησή τους και το χρέος απέναντι στην πατρίδα. Οι αρχηγοί των κομμάτων, τα κόμματα μέσα στο κοινοβούλιο προτάσσουν λύσεις απέναντι στα προβλήματα της χώρας που είναι εντελώς ανεδαφικές. Δεν επικρίνω κανέναν. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι στη δυσκολία που έχουν οι πολιτικοί να χειριστούν μία τόσο δύσκολη κατάσταση, η οποία λέει ότι μία μικρή χώρα,  βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το σύμπαν, με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά και τις ΗΠΑ, οι οποίες κοιτάνε πολύ εχθρικά. Το κλίμα είναι εξαιρετικά επιθετικό για τη χώρα μας. Τους ζητάμε να μας δανείσουν μεγάλα ποσά, άλλα 200 δις ευρώ και τους ζητάμε και κούρεμα του χρέους, το οποίο μπορεί να φτάσει το 50%. Εκείνοι εκτιμούν ότι έχουμε υποχρεώσεις, όπως να μειώσουμε δραστικά το εισόδημά μας, να μειώσουμε δραστικά το δημόσιο τομέα, τις δημόσιες δαπάνες».

Αν η χώρα δείχνει αντιστάσεις και δεν είναι αδύναμη στην όποια διαπραγμάτευση:
«τουλάχιστον ο Ε. Βενιζέλος έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να αντιτάξει απέναντι στις οδηγίες των τροϊκανών, μία ισχυρή αντίσταση. Την τελευταία φορά, ο Ε. Βενιζέλος σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό, είχαν διώξει την τρόικα από την Ελλάδα».
 
Για την εθνική κυριαρχία:
«Στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, οι εθνικές κυριαρχίες δεν είναι αυτό που ίσχυε την δεκαετία του 1990. Η χώρα μας δεν έχει εκχωρήσει εθνική κυριαρχία σε κανέναν προς το παρόν. Είναι μία βαριά κουβέντα. Όταν αυτό συμβεί, θα το καταλάβουμε οι Έλληνες. Δεν συμβαίνει αυτό προς το παρόν. Δεν συμβαίνει αυτό όταν έχεις ζητήσει τεχνική βοήθεια και εγκαθίστανται εδώ κάποιοι άνθρωποι. Δεν εκχωρείς τίποτα».
 
Για τις δηλώσεις Β. Παπανδρέου η οποία ζητάει την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από τον Γ. Παπανδρέου:
«Στο εξής, που τα πράγματα δυσκολεύουν και η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγαλύτερες δυσκολίες απέναντι στους εταίρους, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει άμεσα να αναλάβει μία πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει στη χώρα μας μία πολιτική συνευθύνη. Δεν θα το πω κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό. Οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει στο ευρώ και να δώσει τη μάχη, όλες μαζί πρέπει να συμπορευτούν σε μία νέας μορφής κυβέρνηση ώστε να μπορέσουμε ενωμένοι και με εθνικό στόχο να αντιμετωπίσουμε τα δεινά της χώρας».
 
Αυτά λοιπόν είπε η κυρία Γιαννακά και από εμας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που ψήφισαν αυτό το πολιτικό πρόσωπο υψηλού διαμετρήματος για να έχουμε την τύχη να το απολαμβάνουμε στα έδρανα της  ελληνικής βουλής...

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 22 Οκτωβρίου 2011 - 5:00 μ.μ.

την περιμενουν χειροκροτηματα...ελα...ελα..

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top