Ξέρετε, τώρα που τα εξωτερικά δάνεια κόπηκαν και ό,τι χρήμα δίνει η τρόϊκα, θέλει να το ελέγχει που ακριβώς διατίθεται, περιορίστηκε σημαντικά και η οικονομική δράση των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων και κρατικοδίαιτων παρασίτων. Κρατικές προμήθειες, μίζες και υπερτιμολόγηση διαφόρων αγαθών και υπηρεσιών που προσφέρονταν στο Δημόσιο, περιορίστηκαν σημαντικά και θα συνεχίσουν στο μέλλον να περιορίζονται πιο πολύ. Οι δανειστές ενδιαφέρονται κυρίως να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα από το πτώμα της χώρας και όχι να συνεχίσουν να εκτρέφουν παράσιτα.
Όμως, όλη αυτή η μέχρι τώρα κρατικοδίαιτη οικονομική τάξη, αφού χάνει τα κέρδη που απεκόμιζε από το Κράτος, επιδιώκει να επεκταθεί τώρα πλέον σε άλλες προσοδοφόρες μπίζνες. Έστρεψε λοιπόν την προσοχή της πάνω στα επαγγέλματα, από τα οποία μέχρι σήμερα ζούσε η μεσαία τάξη, ακόμα και απλοί μεροκαματιάρηδες. Θέλει λοιπόν να αρπάξει τα έτοιμα επαγγέλματα...
σημαντικού τμήματος του ελληνικού λαού και να πετάξει στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες. Φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, κ.λ.π., ακόμα και σκουπιδιάρηδες κ.λ.π., αποτελούν πλέον το στόχο της μέχρι τώρα κρατικοδίαιτης ελίτ. Στοχεύουν φυσικά και στην αρπαγή των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών , αλλά για τους τελευταίους έχουν προτεραιότητα οι ευρωπαϊκές ύαινες. Επομένως, τα διάφορα επαγγέλματα αποτελούν για τους ντόπιους νταβατζήδες, ένα σίγουρο και έτοιμο Ελντοράντο.
Τι κάνουν λοιπόν! Αφενός πιέζουν την ελεγχόμενη από τους ίδιους πολιτική ηγεσία της χώρας, να νομοθετεί για την φορολογική εξόντωση των επαγγελματιών και για το λεγόμενο άνοιγμα των επαγγελμάτων και αφετέρου μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ εξευτελίζουν τις διάφορες επαγγελματικές τάξεις, για να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον τους.
Έτσι, σε πολύ λίγο καιρό, θα δούμε τεράστιες δικηγορικές εταιρίες να απλώνονται σε όλη τη χώρα και να είναι κράτος εν κράτει, στις οποίες δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανένας δικαστής, μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων οι οποίες και θα εξοντώσουν τους μεμονωμένους φαρμακοποιούς, μεγάλες εταιρίες συμβολαιογράφων μαζί με μεσίτες κ.λ.π., εταιρίες ταξί, εταιρίες φορτηγών, εταιρίες αποκομιδής απορριμμάτων, ακόμα και εταιρίες είσπραξης φόρων, λογιστών  κ.λ.π. Τι θα γίνουν οι μέχρι σήμερα επαγγελματίες; Είτε θα δουλέψουν στις εταιρίες αυτές για ένα κομμάτι ψωμί, είτε θα εξοντωθούν.   
Εννοείται ότι υπάρχουν πολλές παθογένειες και στρεβλώσεις σε διάφορα επαγγέλματα, αλλά αυτό που επιχειρείται τώρα, εντελώς ξαφνικά και απότομα, καμία σχέση δεν έχει με εξυγίανση της οικονομίας, αλλά με αρπαγή των εισοδημάτων των επαγγελματιών.   


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top