Προκλητική πρόταση να αγοράσει η Λιθουανία ελληνικό νησί και να το μετατρέψει σε τουριστικό θέρετρο που θα ελκύει επισκέπτες από τη Βαλτική καταθέτει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της χώρας, Arturas Zuokas!
Ο δήμαρχος του Βίλνιους προτρέπει Λιθουανούς επιχειρηματίες να διαθέσουν έως και 7 εκατ. ευρώ (9,3 εκατ δολάρια), προκειμένου να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί.
"Όταν το ελληνικό νησί περάσει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Λιθουανίας, θα είναι ένα υπέροχο μέρος για τους Λιθουανούς και όχι μόνο, ενώ θα αποτελεί και μια αναφορά παγκόσμιου χαρακτήρα για τη Λιθουανία", δηλώνει ο Zuokas.
Και η πρόκληση συνεχίζεται: Σύμφωνα με τον 43χρονο δήμαρχο του Βίλνιους, το νησί θα διαθέτει τουριστικό πρακτορείο, σπα, μουσεία, θέατρο, καθώς και την οικία του Λιθουανού πρέσβη στην Ελλάδα.
Ωστόσο, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Zuokas θεωρούν...
τουλάχιστον αστείες τις δηλώσεις του. "Το Βίλνιους είναι βυθισμένο στο χρέος. Ο δήμαρχός του αντί να ενδιαφέρεται για τους πολίτες της πρωτεύουσας της Λιθουανίας επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή", δηλώνει ο συντηρητικός Vidas Urbonavicius.
(www.bankingnews.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top