του Κωνσταντίνου Σιούμπουρα
Η ανεργία που σπάει κάθε μήνα όλα τα ρεκόρ είναι το πρώτο και πιο σοβαρό ζήτημα για τη χώρα επισημαίνει στη συνέντευξη του στον «Κόσμο», ο Βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική δεν πάμε πουθενά. Αντίθετα διογκώνει το έλλειμμα, το χρέος και την ανεργία. Και βέβαια όπως επισημαίνει ο Βουλευτής η Ν Δ. εργάζεται νύχτα μέρα για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με δραστικές λύσεις όταν κληθεί από τον λαό να κυβερνήσει. Κάτι που όπως τονίζει θα γίνει άμεσα, καθώς η κυβέρνηση θα εξαναγκαστεί σε πρόωρες εκλογές. Σε ότι αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα του ο κ. Νικολόπουλος τονίζει πως η περιοχή της Αχαΐας βρίσκεται σ' εγκατάλειψη με την ανεργία να σημειώνει νέο ρεκόρ ξεπερνώντας το 20% . Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου έχει ως εξής:
Κύριε Νικολόπουλε ζούμε εξαιρετικά κρίσιμες για την χώρα ώρες και ένας λαός αγωνιά, αναζητά ελπίδα για διέξοδο από την κρίση. Αλήθεια υπάρχει ελπίδα σήμερα;
«Το μήνυμα της ελπίδας το εκπέμπει η Ν Δ. και είναι ισχυρό και σαφές. Το μήνυμα αυτό πηγάζει από την επιμονή για ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής. Υπάρχει κάποιος εντός και εκτός Ελλάδος που δεν βλέπει ότι η τεράστια ύφεση έφαγε πέρσι και κατατρώει και σήμερα όλα τα περιοριστικά μέτρα για το έλλειμμα. Και οι θυσίες του Ελληνικού λαού πηγαίνουν χαμένες. Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 24,6%, το πρώτο εξάμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά3,9%!!! Είναι αυξημένο κατά 3,1 δις ευρώ έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου και διαμορφώνεται πλέον στα 15,5 δις ευρώ. Συνεπώς η κυβερνητική πολιτική αδυνατεί να επιτύχει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και νά δημιουργήσει τις προύποθέσεις για την ανάπτυξη της Οικονομίας» .
Δηλαδή όπως υποστηρίζετε, όλοι έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα μιας άλλης πολιτικής εκτός από την σημερινή κυβέρνηση;
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από την αρχή της θητείας της, πελαγοδρομεί ανάμεσα σε μυωπικές προσεγγίσεις, Ευρωπαϊκές παλινωδίες και ιδεολογικές αγκυλώσεις, χάνοντας πολύτιμο χρόνο για την χώρα και τον λαό. Τώρα τελευταία ονειρεύονται και συγκυβερνήσεις, προφανώς επειδή παραδέχονται χωρίς να το ομολογούν, ότι δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, δεν έχουν αποτελέσματα και τώρα πια δεν μπορούν να κυβερνήσουν.»
Για να επανέλθουμε στην οικονομία κ. Νικολόπουλε, η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας είναι το οικονομικό της πρόγραμμα, ή απαιτείται και επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας;
«Η εμμονή της κυβέρνησης στην «θανατηφόρα θεραπευτική αγωγή» , όπως έγινε και με την επιβολή του μεσοπρόθεσμου, χωρίς καμία διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δεν οδηγεί πουθενά. Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία... τα μετρήσιμα αποτελέσματα της μείωσης του πραγματικού εισοδήματος, η εκτόξευση της ανεργίας και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, αποτελούν βάση των προτάσεών μας. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε τα μετρήσιμο αποτέλεσμα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την εφαρμογή ενός κεντρικού σχεδιασμού που προάγει την ανάπτυξη και ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Όμως πριν από όλα, η επίτευξη βιώσιμης λύσης, απαιτεί επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές της Ελλάδας, ενώ ο κεντρικός σχεδιασμός αφορά στην δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις με έμφαση στον τουρισμό, την ναυτιλία και τον αγροτικό τομέα.»
Από τον σχεδιασμό μέχρι το αποτέλεσμα, ή αν θέλετε από τα λόγια έως την πράξη η απόσταση είναι μεγάλη. Η αγορά χρειάζεται άμεσα χρήμα. Πως μπορεί να γίνει αυτό;
«Ενδεικτικά θυμίζω, ότι από την πρώτη στιγμή προτείναμε την αποδέσμευση των Ευρωπαϊκών πόρων, μέσω της Μεταφοράς της Εθνικής συμμετοχής. Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς να μένουν ανεκμετάλλευτα τα δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ (με κίνδυνο αν δεν απορροφηθούν, να χαθούν) να μην γίνονται βήματα για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επενδύσεων (πέραν του N/FAST TRACK για τις μεγάλες επενδύσεις, που επίσης μετά την πανηγυρική έναρξη, δεν έχει ως τώρα ιδιαίτερο αποτέλεσμα) και να μην έχουν αξιοποιηθεί τα χωροταξικά σχέδια που είχε ήδη έτοιμα η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι χωρίς Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει ανάσχεση της Ανεργίας. Κι αυτό γιατί μόνο ένα θετικό Αναπτυξιακό-Οικονομικό περιβάλλον γεννά θέσεις Εργασίας. Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της εποχής μας.»
Ποιες είναι οι δικές σας θέσεις για την καταπολέμησή της ανεργίας;
«Ο Αντώνης Σαμαράς και όλοι στην ΝΔ ασχολούμαστε νύχτα μέρα με το ζήτημα της ανεργίας, έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι χωρίς Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει ανάσχεση της Ανεργίας. Με την έννοια αυτή η ολοκληρωμένη Οικονομική μας πρόταση Ζάππειο II πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει θετική προοπτική στην αντιμετώπιση της Ανεργίας.»
Δεν ψηφίσατε το Μνημόνιο, αλλά από την άλλη πλευρά ψηφίζετε νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ. Πώς γίνεται αυτό το αντιφατικό γεγονός;
«Δεν διστάσαμε να ψηφίσουμε πολλά νομοσχέδια που έφερε το ΠΑΣΟΚ για ψήφιση, όταν ήταν σωστά και χρήσιμα για τον τόπο, πράγμα που σχεδόν ποτέ δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ στην Αντιπολίτευση. Αλλά ταυτόχρονα δεν διστάσαμε να πούμε «όχι» στο Μνημόνιο, για τρεις λόγους: Προβλέψαμε την μεγάλη ύφεση που έφερε επίμονα υψηλά ελλείμματα, ότι θα διόγκωνε το χρέος. Και ακόμα προβλέψαμε ότι όλα αυτά δεν θα τα άντεχε ούτε η οικονομία, βέβαια, αλλά ούτε και η κοινωνία.»
Οι υποστηρικτές της μνημονιακής πολιτικής προσπαθούν να σας εμφανίσουν ίδιους με την Κυβέρνηση. Με ίδιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Τι απαντάτε;
«Είναι αλήθεια καλλιεργείται επίμονα το «όλοι ίδιοι είναι» . Αυτή είναι η πιο ύπουλη προπαγάνδα. Ε, λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι.  Όταν εμείς λέγαμε πάγωμα μισθών και συντάξεων , εκείνοι έλεγαν «λεφτά υπάρχουν» ! Όταν εμείς με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά, μιλούσαμε για την βέβαιη αποτυχία του Μνημονίου, αυτοί μας έλεγαν ανεύθυνους. Και όταν σήμερα λέμε για «αλλαγή πολιτικής» , συνεχίζουν με μεσοπρόθεσμα και νέα χαράτσια. Εξακολουθούν να κάνουν μετέωρα βήματα αμηχανίας σε μια χώρα που βράζει... Το ΠΑΣΟΚ έκανε τις επιλογές του και τις πληρώνει .»
Εσείς τι αντιπροτείνετε;
«Τον άλλο δρόμο την διαφορετική επιλογή και αυτή είναι μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά, την Δημοκρατία και στην Ελλάδα. Εμείς αυτή την ελπίδα κρατάμε ζωντανή. Εκφράζουμε το αίτημα όλων, για αλλαγή πολιτικής με επαναδιαπραγμάτευση. Και ο λαός πολύ σύντομα θα κάνει την επιλογή του»
Κύριε Νικολόπουλε με δεδομένα τα αδιέξοδα στην οικονομία, αλλά και την αυτονόητη φθορά της κυβέρνησης, πιστεύετε ότι οδηγούμαστε αργά ή γρήγορα σε εκλογές;
« Εκλογές θα γίνουν όχι γιατί το ζητάμε εμείς, αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του στις εκλογές, αφού σπαράσσεται, καταρρέει και δεν μπορεί να κυβερνήσει. Έτσι λοιπόν ο λαός εκ των πραγμάτων θα κληθεί πολύ σύντομα να κάνει την μεγάλη επιλογή του. Στην επιλογή αυτή καθοριστικό ρόλο θα παίξει εκτός των άλλων και η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να χαράξει διαφορετική πορεία, από την ισοπεδωτική και δημαγωγική πρακτική του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν αντιπολίτευση.
Η φιλοσοφία της δικής μας αντιπολίτευσης είναι γόνιμη και εκφράζεται με την συνεχή κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης και έτσι από σήμερα όλοι γνωρίζουν τον τρόπο και το μείγμα της πολιτικής Σαμαρά και μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.»

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top