Μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και ασφυκτικών πιέσεων προς την Ελληνική πλευρά, ολοκληρώθηκε  χθες η συνδιάσκεψη του Eurogroup. Κατά την άφιξη του ο κος  Βενιζέλος δήλωσε ότι:
«Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Είμαστε στη σωστή πορεία, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα, και πιστεύουμε πως η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωζώνη συνολικά».
Μετά το πέρας του άτυπου Eurogroup και μιλώντας πάλι στα ΜΜΕ, σε πολύ δραματικούς τόνους, χαρακτήρισε τις διαρθρωτικές αλλαγές «Καθοριστικής σημασίας» , προκειμένου να αρθεί η μεγάλη δυσπιστία για την Ελλάδα. Επεσήμανε ότι «το διεθνές περιβάλλον τροφοδοτεί την αβεβαιότητα και αυτήεπηρεάζει την εφαρμογή των αποφάσεων της ευρωζώνης και την απόδοση των πολιτικών μας στην Ελλάδα, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει».
.Χαρακτήρισε «βλαπτικές» τις φήμες, τις διαρροές και τα σχόλια, που θέτουν σε αμφισβήτηση τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και την πορεία της Ελλάδας στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων. Συνεπικουρούμενος από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.
Τόνισε την ανάγκη ότι «πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες, ότι εάν δεν γίνουν όλα αυτά τώρα (η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών), εάν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό και θα συμβεί ερήμην της χώρας μας ή ακόμη και ερήμην της ευρωζώνης. Δεν συγχωρείται ούτε άγνοια κινδύνου, ούτε συγκυριακή, μικροκομματική ή προσωπική θεώρηση των πραγμάτων. Αυτό που έχει σημασία είναι μόνο η σωτηρία των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας, για τα οποία μόχθησαν γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων».
.Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι προχωρά...
κανονικά τόσο η κύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF, όσο και το PSI (ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων) και χαρακτήρισε «απολύτως διασφαλισμένο» το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Δεν θα επεκταθώ αναλυτικά και στις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά το πέρας του άτυπου Eurogroup, το ρεζουμέ όλων είναι ένα` ή προχωράτε στα συμπεφωνημένα της 21 Ιουλίου ή λεφτά δεν βλέπεται τελεία και παύλα . Και για να αποδείξουν ότι δεν αστειεύονται πλέον και δεν πρόκειται να κάνουν καμία παραχώρηση-υπαναχώρηση προς την Ελληνική πλευρά προχώρησαν στην μετάθεση (?) της καταβολής της 6ης δόσης κατά ένα μήνα και
βλέπουμε εάν... Το τελικό "ναι" θα το πουν στις 16 Οκτωβρίου και μόνο εάν έχουμε υλοποιήσει όλα όσα υποσχεθήκαμε.
Από την πλευρά του το ΔΝΤ δια στόματος κας Λαγκάρντ και μετά τα όσα είπε
στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό  CNBC,έχουμε  αναβολή
της  επιστροφής του επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δ.Ν.Τ. στην Αθήνα , Πόουλ Τόμσεν. Ωστόσο ο κ. Τόμσεν θα δώσει το «παρών» στην  συνάντηση
Παπανδρέου- Λαγκάρντ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις  Η.Π.Α.
Γνωρίζουμε όμως ότι τα κρατικά ταμεία είναι σχεδόν άδεια. Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 2 δισ. ευρώ, και οι ανάγκες της χώρας σε ρευστό είναι πολύ μεγαλύτερες.
Αυτό μας φέρνει μπροστά στο δίλλημα της εξόδου μας προς αναζήτηση κεφαλαίων,
με έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού δημοσίου από τις αγορές με τοκογλυφικά επιτόκια (4,5%περίπου) ή να προχωρήσουμε σε πτώχευση με απρόβλεπτες
συνέπειες ... πράγμα το οποίο δεν το θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και επειδή γνωρίζουν εκ των έσω τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και υπολογίζουν ότι κατά την επόμενη συζήτηση για την καταβολή της 6ης δόσης θα πρέπει να έχουμε περίπου  1δισ.υπόλοιπο πιέζουν ασφυκτικά και μας έχουν βάλει ''το μαχαίρι στο λαιμό'' για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων την 21 Ιουλίου.
Επίσης οι ξένοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διαθέτει καμία αξιοπιστία και για τον λόγο αυτό η καγκελάριος της Γερμανίας κα Μέρκελ έστειλε τον κο Ράιχενμπαχ και τους υπόλοιπους 30 τεχνοκράτες οι οποίοι έχουν ήδη αναλάβει την ''συμβουλευτική'' διακυβέρνηση της χώρας. 
Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι και την ύστατη τούτη ώρα'' ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ'' στον Ελληνικό λαό. Προσπαθούν να πνίξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας ή προσπάθειας να ακουστή και ενίοτε με την συνδρομή και των καθεστωτικών ΜΜΕ το καταφέρνουν.
Ότι δεν συμφωνεί με το καθεστώς ΠΑΣΟΚ καταργείται,(βλέπε γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία...).
Ακόμη και τα χαράτσια που βάζουν, για να γίνουν αρεστοί στα αφεντικά τους, τους γυρίζουν μπούμερανγκ.
Προσπαθούν να σώσουν την χώρα (λέμε τώρα)και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της. Αλλά πώς θα το πετύχεις αυτό όταν επί μήνες  εσύ ο ίδιος, όπου κι αν βρισκόσουν, διέσυρες την ίδια σου την πατρίδα? (να μην αρχίσω να απαριθμώ γιατί τελειωμό δεν θα χει).
Θέλουν σώνει και καλά να ξεπουλήσουν και τον τελευταίο πόρο τούτης εδώ της χώρας στους ξένους τοκογλύφους . 
Δεν διαθέτουν πια κανένα κύρος στα μάτια του λαού μας, στα μάτια του Έλληνα πολίτη. Δεν διαθέτουν καν την νομιμοποίηση πλέον να είναι κυβέρνηση και να παίρνουν μέτρα εναντίον του λαού που υποτίθεται θα έπρεπε να εκπροσωπούν.
Έχουν απέναντί τους την Ευρώπη.
Έχουν απέναντί τους όλη την αντιπολίτευση .
Έχουν απέναντί τους ολόκληρη την κοινωνία.
Έχουν απέναντί τους ακόμη και την ίδια την κομματική τους βάση. 
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ .Εκλογές εδώ και τώρα να ξεβρομίσει ο τόπος από την λαίλαπα που σαρώνει κάθε τι
Ελληνικό και καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας.
(Αναρτήθηκε από petrosdiver)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top