(του Γεώργιου Στάικου)
«Ο λαός, θα μας κρίνει στο τέλος της τετραετίας, το 2013!», είναι η μόνιμη επωδός του Πρωθυπουργού σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για πρόωρες εκλογές στο αμέσως προσεχές διάστημα, λόγω της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, της επαπειλούμενης αποβολής της χώρας από το ευρώ και της συντελούμενης χρεωκοπίας, μιας χρεωκοπίας σε αργή κίνηση, που έχει κυριολεκτικά παγώσει τους Έλληνες, που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις δραματικές εξελίξεις και φοβούνται τα χειρότερα.
Θα πάμε λοιπόν το 2013, με ένα εκατομμύριο ανέργους, με τα παιδιά μας, ή φευγάτα στο εξωτερικό, ή εδώ να μαραζώνουν στην απραξία, φτωχοί μεν, στο στόχαστρο της εφορίας δε, για να συντηρηθεί το παρασιτικό κράτος του καθεστώτος, να ψηφίσουμε τον έναν η τον άλλον εκπρόσωπο του συστήματος, και να βγούνε μετά να μας πούνε «σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού, εμείς προσπαθήσαμε, ο λαός έκρινε» όλα καλά, όλα ωραία!
Το καθ’ ημέραν συντελούμενο εις βάρος της χώρας έγκλημα από ανίκανους πολιτικάντηδες, η με ραγδαίο ρυθμό επιτελούμενη καταστροφή της χώρας, δείχνουν πόσο αδύνατη, σχεδόν ανάπηρη, είναι η Δημοκρατία μας, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Συστήματος που διαφεντεύει και λυμαίνεται τη χώρα, αδιόρθωτο, αμετανόητο, ανάλγητο. Δείχνει πόσο αναγκαία είναι η συγκρότηση ενός Διαρκούς Δικαστηρίου της Δημοκρατίας, που θα είναι εργαλείο στα χέρια του λαού για να οδηγεί σε απολογία και να δικάζει πολιτικούς και «ηγεσίες» που τον καταστρέφουν. Η κρίση στο τέλος της τετραετίας δεν αποτελεί λύση, γιατί απλά δεν τους νοιάζει. Όταν αυτοί, μέσα στην τετραετία, θα έχουν, κατά το κοινώς λεγόμενο, «κάνει την καλή», στο τέλος, ακόμη και χαμένοι των εκλογών, κάτι θα βρουν να πουν, κάπως θα δικαιολογηθούν, «δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι», και τα λοιπά, κι αν η σειρά τους έχει περάσει θα αποσυρθούν για να μας στείλουν την άλλη τετραετία τους γιούς τους, τις κόρες τους, τα ανήψια τους, για να συνεχίσουν το αποτρόπαιο έργο, χωρίς αιδώ, χωρίς αναστολές, χωρίς ενοχές!
Είναι επείγουσα ανάγκη, ο λαός μας, εν όψει των κατακλυσμιαίων εξελίξεων που έρχονται, να βάλει ψηλά στις προτεραιότητές του τη συγκρότηση ενός Διαρκούς Δικαστηρίου της Δημοκρατίας, που θα εξετάζει καταγγελίες εναντίον πολιτικών... για κακοδιοίκηση και κακές – βλαπτικές του δημοσίου συμφέροντος αποφάσεις, για ψευδείς δηλώσεις και παραπλανητικές υποσχέσεις, για εξαγορές συνειδήσεων με διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και φαύλες πολιτικές.
Ένα Δικαστήριο που θα συγκροτείται με εκλογή Εισαγγελέων μετά από καθολική ψηφοφορία και κλήρωση Ενόρκων μεταξύ των εντίμων πολιτών αυτής της χώρας (ανέργων, εργαζομένων, επαγγελματιών, επιχειρηματιών).
Ένα Δικαστήριο, που θα εκφράζει το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα και θα είναι ο φόβος και ο τρόμος των φαύλων πολιτικών, που έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους και παραβεί τον όρκο τους, όπως κατά συρροή συμβαίνει σήμερα με το κρατούν καθεστώς της ασυλίας και της ατιμωρησίας.
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top