Απαγορεύτηκαν από προχθές οι προσευχές των μουσουλμάνων στους δρόμους και γενικά υπαίθριους χώρους, στο γαλλικό έδαφος. Τους παραχωρούνται αναξιοποίητα κτίρια του γαλλικού δημοσίου.
Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από μια μακρά διένεξη, στην οποία πρωταγωνίστησε η ηγέτις της γαλλικής δεξιάς Μαρίν Λεπέν. Η Λεπέν επέκρινε το θέαμα των μουσουλμάνων πιστών που άπλωναν χαλάκια και προσεύχονταν σε δρόμους σε μεγάλες γαλλικές πόλεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν ανακοίνωσε ότι εφεξής οι μουσουλμάνοι στο Παρίσι οφείλουν να πηγαίνουν να προσεύχονται στους δημόσιους χώρους που τους διατίθενται γι' αυτό. Προειδοποίησε ταυτόχρονα πως όσοι δεν υπακούσουν θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα -και ενδεχομένως χρήση βίας- από την αστυνομία, που τερματίζει την ‘ανοχή’ της προς όσους προσεύχονται στον δρόμο.
Η Γαλλία έχει την μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό τους -10%, ή περίπου το ίδιο ποσοστό με τους καθολικούς- είναι θρησκευόμενοι, σύμφωνα με μουσουλμανικές οργανώσεις.
Αυτό που δεν γράφουν τα διεθνή πρακτορεία, και συμπληρώνουμε εμείς, είναι ότι... οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας προέχονται από τις πρώην γαλλικές κτήσεις, και ως Άραβες διαπνέονται από έναν μετριοπαθή μουσουλμανισμό. Σε αντίθεση με άλλες χώρες (Ελλάδα, Βρετανία κ.ά.), όπου οι μουσουλμάνοι είναι Ασιάτες και εύκολα χειραγωγούνται από τους Σαουδάραβες Ουαχαμπιστές (ή βαχαμπιστές).
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top