Δύο παιχνίδια ελληνικών ομάδων, του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό Τιφλίδας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Πανιώνιου με την Νάπολι για το Ιντερτότο, συμπεριλαμβάνονται σε λίστα συνολικά 150 ύποπτων αγώνων, που έχουν λάβει ποσά πονταρίσματος σε μπουκ που συνδέεται με τη Μαφία σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «larepubblica.it».
Το παιχνίδι των «πρασίνων»  με την ομάδα της Γεωργίας είχε διεξαχθεί στις 30 Ιουλίου 2008, με το «τριφύλλι» να επικρατεί 3-0, ενώ τρεις μέρες νωρίτερα οι Νεοσμυρνιώτες αγωνίστηκαν με τη Νάπολι για το Ιντερτότο και ηττήθηκαν 1-0.
Τα στοιχεία αυτά έχουν προκύψει από έρευνα που έκανε η Εισαγγελία της Νάπολης για τη δράση της ιταλικής μαφίας. Σε αυτή την έρευνα, η οποία διενεργείται μυστικά τα τελευταία δύο χρόνια, προέκυψαν πολλά στοιχεία κατά της Μαφίας. Ανάμεσά τους βρέθηκαν μέλη της Καμόρα να έχουν ποντάρει ποσά σε αρκετά αθλητικά γεγονότα, από αναμετρήσεις ποδοσφαίρου, μέχρι και τένις.
Οι έρευνες αποκάλυψαν σχέσεις της Καμόρα με έναν μπουκ στου οποίου τα καταστήματα διαπιστώθηκε ότι είχαν δεχθεί πονταρίσματα σε πολλούς αγώνες, με την Εισαγγελία της Νάπολης να υποψιάζεται προσπάθεια για "ξέπλυμα χρήματος". Ήδη οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δύο συλλήψεις του μπουκ και συνεργάτη του, αλλά και έξι μελών της ιταλικής μαφίας.
Ενδεικτικά, οι ιστοσελίδες αναφέρουν ότι στο παιχνίδι της Νάπολι με τον Πανιώνιο παίχθηκαν περισσότερα από 11.000 ευρώ στη νίκη της ιταλικής ομάδας με απόδοση στο 1.55. Οι ιταλικές αρχές δεν εστιάζουν στα ποσά που παίχθηκαν αλλά στις σχέσεις-επηρροή που μπορεί να έχει η Καμόρα και με άλλους μπουκ στη χώρα.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gazzetta.gr, ο εισαγγελέας της Νάπολη...  έχει ήδη συνεργασία με Αρχές και άλλου κράτους εμπλεκόμενης ομάδας, ενώ θα υπάρξει συνεργασία και με χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με στημένα ματς, όπως είναι η Ελλάδα.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στον Παναθηναϊκό  δήλωναν άγνοια για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε καμία ειδοποίηση, ούτε κάποια ενημέρωση για αυτά τα σενάρια. Δεν μας αφορά το θέμα».
(newpost.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top