Το ακούσαμε και αυτό. Κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Τεούτα Αρίφι, που είναι αλβανικής καταγωγής, θα συνομιλήσει με τον ομόλογο της Θεόδωρο Πάγκαλο, στα … αλβανικά.
Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Lajm των Σκοπίων : «τα αλβανικά είναι η μητρική γλώσσα του κ.Πάγκαλου και της κυρίας Αρίφι, οι δύο αξιωματούχοι θα μπορέσουν άνετα...
να συνομιλήσουν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν» τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.
(protothema.gr)
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, πως με δηλώσεις της στην Lajm η Σκοπιανή αξιωματούχος, υποστηρίζει το «προβοκατόρικο» δημοσίευμα υποστηρίζοντας πως : «Θα μιλήσουμε σε όποια γλώσσα συμφωνήσουμε. Τη  γλώσσα της καλής θέλησης. Αν αυτή είναι τα Αλβανικά, τότε σε αυτή!».
Αλβανικά ΜΜΕ στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν προκλητικά τους Αρβανίτες της Ελλάδας ως μέρος της αλβανικής … διασποράς, χαρακτηρίζοντας ως «Αλβανούς» μεταξύ άλλων και ήρωες της επανάστασης του 1821 όπως ο Μάρκος Μπότσαρης και η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το Πολιτικό Γραφείο του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης κ.Θεόδωρου Πάγκαλου.

1 σχόλια :

ntayrakos είπε... 17 Δεκεμβρίου 2011 - 9:58 μ.μ.

βρε για δες η μιση Ελλαδα ειναι σκοπιανοι και η αλλη μιση ειναι αλβανοι προγονοι και απογονοι του χοντροπαγκαλου,ουστ ρε,απο αυτα τα ανεγκεφαλα που μας κυβερνουν δεν ακουει κανεις να δωσει μια κλωτσια σε αυτο το βοδι τον παγκαλο που τον χρυσοπληρωνει ο ελληνικος λαος και το στομα του ειναι σκετος βοθρος,παπαδημιε εσυ τι λες δεν ακους τιποτα που τον εχεις αγκλιτσα διπλα σου.....

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top