Καθώς φουντώνουν οι κραυγές και οι ψίθυροι για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, εντείνονται στο παρασκήνιο και οι πολιτικές διεργασίες. Η κυβέρνηση δεν έχει χάσει απλώς τον έλεγχο της κατάστασης. Έχει καταληφθεί από πανικό και προβαίνει από τη μία σπασμωδική κίνηση στην άλλη, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα αδιέξοδα, να οξύνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις και να κορυφώνονται η απόγνωση και η απελπισία των πολιτών.
Οσον αφορά τον Γ. Παπανδρέου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητεί πάλι τρόπους «απόδρασης» , ώστε να γλιτώσει από τις ευθύνες του. Έτσι, φέρεται να επιχειρεί αναθέρμανση των σεναρίων συγκυβέρνησης, ακόμη και χωρίς τον ίδιο πρωθυπουργό, κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν που είχε ακολουθήσει τον Μάιο. Αναδίπλωση
Τότε βέβαια είχε αναδιπλωθεί, αλλά τώρα που τα σύννεφα της χρεοκοπίας έχουν πυκνώνει ενδιαφέρεται πάνω από όλα να διασωθεί προσωπικά. Δεν θεωρείται, άλλωστε, τυχαίο ότι το κλίμα της συγκυβέρνησης άρχισαν να καλλιεργούν εκ νέου ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ν. Αλευράς αλλά και ο πολιτικός συνεταίρος του κ. Παπανδρέου, Γιώργος Καρατζαφέρης, με χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή.
 Προς το παρόν το Μαξίμου, υπό τον φόβο των ραγδαίων εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα, στήνει ένα νέο σκηνικό τρόμου και εκφοβισμού. Οι κυβερνητικοί επιτελείς έχουν μετατραπεί μάλιστα σε... τροϊκανότερους των τροϊκάνων και τρέχουν να ανακοινώσουν φοροεισπρακτικά μέτρα, απολύσεις ακόμη και μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων και εξοντωτικές ρυθμίσεις για όλες τις επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου να εξευμενίσουν τις δάνειες δυνάμεις και να τους κάνουν όλα τα χατίρια.
Ταυτόχρονα εξαπολύουν πόλεμο προπαγάνδας με non paper προς τα στελέχη της, με το οποίο υπερηφανεύονται...
για τη «σωτηρία και αλλαγή της χώρας» και κατηγορούν τα κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης για το κλίμα αποτυχίας που καταγράφεται! Η πραγματικότητα είναι ότι, εγκλωβισμένη στις συνταγές της ύφεσης και τις εγκληματικές καθυστερήσεις, η κυβέρνηση διαλύεται πλέον και εσωτερικά. Τα ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη της χαράσσουν προσωπικές διαδρομές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης κατά την επόμενη μέρα της κατάρρευσης. Ακόμη και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του χθες βράδυ, επέρριψε σαφώς τις ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ στα παρασκήνια οι ομάδες έχουν αρχίσει τις συσκέψεις και συνωμοσίες. 
(Δημοκρατία)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top