Με αναφορά στους χειρισμούς Βενιζέλου, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει χωριστεί στα τρία.
Η πρώτη ομάδα αποτελείται από υπουργούς και στελέχη κοντά στον Γ. Παπανδρέου που υποστηρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει σύρει τον πρωθυπουργό στη δική του στρατηγική που έχει στόχο τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο. Με γνώση τού τι λέγεται στο παρασκήνιο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε την Παρασκευή ότι οι «πρόωρες εκλογές μόνο κακό μπορούν να κάνουν στον τόπο» , η επιλογή ωστόσο του Γ. Παπανδρέου να παραμένει αδρανής στις αλλεπάλληλες ενδοκυβερνητικές κόντρες ενισχύει αυτές τις αιχμές.
Η δεύτερη ομάδα συγκεντρώνει στελέχη (πολλοί από τους οποίους είναι και πολιτικοί φίλοι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης) που θεωρούν ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι δεδομένη και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά με πολιτική διαπραγμάτευση υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Βενιζέλος έχει πιθανότητες να φέρει αποτελέσματα, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, όπως λένε, δεν διαπραγματευόταν και πέραν των αρνητικών αποτελεσμάτων στην οικονομία η κυβέρνηση υπέστη και πολιτική ήττα με την τακτική που ακολουθούσε ο σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος.
Η τρίτη ομάδα αριθμεί δελφίνους, που επιχειρούν να διαχωρίσουν τη θέση τους τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. Είναι αυτοί που... ψιθυρίζουν ότι ο Γιώργος τελείωσε και ο Βενιζέλος δείχνει ότι δεν μπορεί, προαναγγέλλουν στρατηγική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και προετοιμάζονται (όπως και όλα τα στελέχη με αρχηγικές βλέψεις που ανήκουν στις δύο προηγούμενες ομάδες) για την επόμενη ημέρα….

(Tύπος της Κυριακής)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top