Υπάρχει ένα είδος στην Ελλάδα που δεν το αγγίζει ούτε η κρίση, ούτε οι εφεδρείες. Αυτή η μορφή ζωής μάλιστα φαίνεται να έχει στο απυρόβλητο και τους συγγενείς πρώτου βαθμού που διαθέτει. Ποιό είναι; Μα φυσικά οι “πράσινοι διοικητές”!
Κανείς δεν χάνεται… η ιστορία μας έχει διδάξει πως τα πράσινα στελέχη βρίσκονται από τα υπόγεια του Μαξίμου στα σαλόνια του Ecofin, περνώντας (παίρνοντας;) και από ΔΣ τύπου ΟΤΕ.
Η σημερινή μας ιστορία όμως είναι δείγμα διαχρονικής αγάπης και πίστης. Αφορά πράσινο διοικητή μεγάλου οργανισμού, με περγαμηνές και πτυχία.
Το εξέχον αυτό στέλεχος, κατά την προηγούμενη πράσινη διοίκηση (που κάποιοι αποκαλούν δυναστεία των …ιΣαύρων), φρόντισε να διορίσει την γυναίκα του στον οργανισμό που είχε εμπλακεί διοικητικά. Το Παρατηρητήριο του υπουργείου εργασίας. Προφανώς ως …παρατηρητή.
Τα χρόνια πέρασαν, η πράσινη εξουσία...
επανήλθε και επανέφερε το πράσινο στέλεχος ως διοικητή σε σημαντικό οργανισμό της χώρας. Το “Παρατηρητήριο” όμως, εντάσσεται στις δομές που θα καταργηθούν και οι εργαζόμενοι του θα περιέλθουν στο περιβόητο καθεστώς της “εφεδρείας”. Τι έκανε λοιπόν το πράσινο στέλεχος αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την αφοσίωση του στην σύζυγο και τους όρκους αιώνιας αγάπης;
…αποφάσισε να την μετατάξει στον οργανισμό που διοικεί! Για να μην φανεί μάλιστα, ζήτησε ΠΕΝΗΝΤΑ (50) μετατάξεις όπου μέσα συμπεριλαμβανόταν και η σύζυγος.
Μόλις η πρόταση πήγε στο υπηρεσιακό συμβούλιο, έγινε …μακελειό! Δεν ακυρώθηκε όμως, απλώς τα άτομα έγιναν 25 αντί για 50.
Η Λούκα Κατσέλη, μόλις είδε το όνομα της συζύγου, έγινε έξω φρενών. “Τι είναι αυτά που κάνεις; Θα μας κρεμάσουν στα μανταλάκια”!
Τι σκέφτηκε λοιπόν ο πολυμήχανος με τις βαριές περγαμηνές πράσινος διοικητής; Της έκανε και δεύτερη μετάταξη για να μην βρίσκεται στον οργανισμό! Την πήγε στο Γενικό λογιστήριο του κράτους!! Με το γενναίο επίδομα!
Έτσι, έχουμε την σύζυγο, διορισμένη στο Υπουργείο Εργασίας να μεταπηδά στο Υπουργείο Οικονομικών. Εκτός από εμάς που είναι σίγουρο ότι πληρώνουμε αυτή την εκδήλωση συζυγικής στοργής, μας μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά και για τις αμοιβές, μετά από τέτοια μεταπήδηση…
Σεβόμενοι απόλυτα τον θεσμό της οικογενείας, θεωρούμε ότι αυτή η εξέλιξη είναι λιγουλάκι προκλητική στις άλλες οικογένειες που θα δουν τα αισθήματα τους στην εφεδρεία…
Εσείς τι λέτε για όλα αυτά

που σπουδάσατε στο Cambridge; Δεν είναι πρόκληση; Αν και δεν είμαστε του Cambridge θα παίρναμε όρκο πως δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο course στην διδακτέα ύλη του ευγενούς ιδρύματος. Αυτά είναι μάλλον του ΙΕΚ Τάπερμαν που έλεγε και η αείμνηστη.
Α, μια και σας μνημονεύσαμε, μπορείτε να μας πείτε στα αλήθεια πως αποκτήσατε τον τίτλο του “καθηγητού”; Πείτε μας που έχετε εκλεγεί για να το προσθέσουμε στο ήδη πλούσιο βιογραφικό σας…

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top