Η πολιτική είναι ο κατεξοχήν χώρος στον οποίο ανθούν τα διλήμματα. Έχει αποδειχτεί άλλωστε ότι έχουν τη μεγαλύτερη χρηστικότητα έναντι της κοινωνίας, καθώς ορίζουν με σαφήνεια το περίγραμμα του διακυβεύματος στο οποίο πρέπει κάθε φορά να απαντήσουν οι πολίτες.
Από το «Καραμανλής ή τανκς» της Μεταπολίτευσης, μέχρι τις «καθαρές λύσεις» του Σημίτη το 1996, τα διλήμματα έπαιξαν πάντοτε τον δικό τους, καθοριστικό ρόλο, στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων ανά εποχή.
Έτσι και σήμερα, όπως επισημαίνει το «Παρόν», η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σε ένα πολιτικό δίλημμα, από το οποίο προσδοκούν να διευρύνουν τη διαφαινόμενη επικράτηση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Το δίλημμα αυτό θα είναι «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία», και ουσιαστικά έρχεται να απαντήσει σε εκείνους που διακινούν σενάρια συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, σε μια εποχή κατά την οποία το κυβερνών κόμμα καταρρέει.
Ο Αντώνης Σαμαράς άλλωστε το ξεκαθάρισε και με τη συνέντευξη που παραχώρησε...
στον «Τύπο της Κυριακής»: Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεργασίες και κυβερνήσεις συνασπισμού, καθώς μονάχα αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top