Στην άμεση δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο, εντός 15 ημερών, των ονομάτων 15.000 φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, προχωράει η κυβέρνηση.
Σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου περιγράφονται με λεπτομέρειες όλα τα στοιχεία που θα ανακοινώνονται στη «μαύρη λίστα» του διαδικτύου.
Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, όνομα πατέρα και μητέρας, ΔΟΥ, ύψος οφειλής κ.ά. θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Από το Σεπτέμβριο άλλωστε θα αρχίσουν και τα πρώτα αυτόφωρα για χρέη προς το δημόσιο ενώ αναμένεται...


...και νέος κύκλος λουκέτων για ένα μήνα σε όσες επιχειρήσεις χρωστούν περισσότερα από 30.000 ευρώ.
Μετά τις επιστολές και τις προσκλήσεις της εφορίας για ρύθμιση των οφειλών με ευνοϊκό τρόπο, η εφορία θα περάσει στο επόμενο στάδιο, αυτό της χρήσης μέσων αναγκαστικής είσπραξης. Συγκεκριμένα, για όσους χρωστούν λιγότερα από 150.000 ευρώ έρχονται κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων, για όσους χρωστούν περισσότερα από 150.000 ευρώ έρχονται μαύρες λίστες και αυτόφωρο.
Από τις «μαύρες λίστες» εξαιρούνται:
- Οι οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών, για όσο χρόνο διαρκεί η διευκόλυνση.
- Οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση.

newscode.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top