(του Χρήστου Γιαχαλή)
Είμαι ο Αντιπρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας «Ο Άγιος Νικόλαος». Στην περιοχή μας έχουμε την τύχη να υπάρχει μία από τις πιο όμορφες πλατείες της Πάτρας λόγω της φυσικής της ομορφιάς αφού την κοσμούν αιωνόβια πλατάνια.
Αυτή η πλατεία του καλοκαιρινούς μήνες, από Μάιο έως και τέλος Σεπτεμβρίου γεμίζει κόσμο και επάνω στην πλατεία δραστηριοποιείται επαγγελματίας που καταβάλλει χρηματικό αντίτιμο στο Δήμο μας.
Παρόλα αυτά ο Δήμος δεν δίνει την απαιτούμενη προσοχή ώστε αυτή η ομορφιά να διατηρηθεί (καθαριότητα, κλάδεμα, αστυνόμευση) με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με καταστροφή η πλατεία. Επισημαίνουμε την επιδρομή που δεχόμαστε ως περιοχή από τους αθίγγανους και ρομά που τους καλοκαιρινούς μήνες αράζουν για δροσιά στην πλατεία αφήνοντας πίσω τους ακαθαρσίες και σκουπίδια.
Η έλλειψη καθαριότητας και αστυνόμευσης συμβάλλουν στο να γιγαντώνεται το πρόβλημα. Πρέπει να καταλάβουν οι Αντιδήμαρχοι αλλά και ο Δήμαρχος πως σαν περιοχή έχουμε πληγεί πολλές φορές από τις αποφάσεις παλαιότερων δημοτικών αρχών.
Ζητάμε επίμονα από το Δήμο... να βοηθήσει στην εξάλειψη του προβλήματος ώστε η πλατεία να γίνει τόπος για διασκέδαση όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Πάτρας.
Αν μέσα σε αυτό βάλουμε και την λειτουργία του ναού του Αγίου Νικολάου (εκκλησία που έχει κριθεί διατηρητέα) ο κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή είναι αριθμητικά μεγάλος. Νομίζω ότι λίγες πλατείες στην Πάτρα δίνουν εισόδημα στο Δήμο.
Επισημαίνουμε την αδιαφορία της Αστυνομίας που παρόλο έχει κληθεί για διάφορα περιστατικά (κόντρες με μηχανάκια, καταστροφή δημόσιας περιουσίας και στάθμευση νταλικών στην πλατεία) ποτέ σχεδόν δεν έχει επιλυθεί.
 
Online-press: Ενώνουμε την φωνή μας με αυτή του κ. Γιαχαλή για μία από τις πιο όμορφες και  ...δροσερές πλατείες της πόλης. Αμφιβάλουμε όμως αν κάποιος από τους δημαρχεύοντες στο κέντρο της πόλης, του χει περάσει καν από το μυαλό να ασχοληθεί με τα προβλήματα που αναφέρει  ο κ. αντιπρόεδρος.  
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top