Για όλους εκείνους του Έλληνες πολιτικούς που πουλάνε ανέξοδο πολιτικό λόγο στους ιθαγενείς, παριστάνοντας ότι έχουν πολιτική πρόταση για  έκδοση ευρωομόλογου (και οι οποίοι φυσικά κατάπιαν τη γλώσσα τους και λούφαξαν μετά την συνάντηση Σαρκοζί – Μέρκελ,  ψάχνοντας εσπευσμένα για καινούργια πολιτική καραμέλα), ήρθε η ξεκάθαρη και προς ενημέρωση πάντων διευκρίνιση από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόϊμπλε.
Όπως διαβάζουμε στην D. Welle, o κ. Σόϊμπλε, σε συνέντευξή του στην Der Tagesspiegel am Sonntag, είπε ξεκάθαρα (πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται) ότι προκειμένου να θεσπιστεί από την Ευρωζώνη το ευρωομόλογο θα πρέπει πρώτον να εφαρμοστούν σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης κοινά οικονομικά για να υπάρχει άμεσος έλεγχος και άμεσες κυρώσεις και δεύτερον θα πρέπει να υπάρξει εκχώρηση τμήματος της Εθνικής Κυριαρχίας των κρατών. Δηλαδή τα εθνικά κοινοβούλια θα χάσουν τη δυνατότητα... να αποφασίζουν για μια σειρά θεμάτων.
Για το τελευταίο, είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι ουδόλως θα ενοχλήσει το θεατρικό ελληνικό πολιτικό σύστημα, τουναντίον θα το ωφελήσει, αφού θα το απαλλάξει από μεγάλο πολιτικό κόστος.  Ήδη κατάφερε να τα έχει φορτώσει όλα στην «κακία» τρόϊκα, κάνοντας και από πάνω αντιπολίτευση στην τρόϊκα, εμπαίζοντας όλους μας.
Άλλωστε ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλάει συνεχώς για μεταβίβαση εθνικών αρμοδιοτήτων σε υπερεθνικά όργανα. Μην το ξεχνάμε....
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top