Ελλειψη στρατηγικής και σύγχυση αποκαλύπτουν οι τελευταίες κινήσεις (επιλογές) της Ντόρας Μπακογιάννη, αποτέλεσμα και της χαμηλής τροχιάς που συνεχίζει να διαγράφει η Δημοκρατική Συμμαχία και των δυσοίωνων προοπτικών εν όψει εκλογών. Συγκεκριμένα, μέχρι πρότινος ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι η εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων. «Ξιφουλκούσε» μάλιστα σε κάθε ευκαιρία κατά του Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι ζητάει την προσφυγή στις κάλπες με κομματικά κριτήρια και για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του. Στις αρχές της εβδομάδας ωστόσο εντελώς ξαφνικά η κ. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ των εκλογών με το... επιχείρημα ότι μόνον έτσι θα προκύψει η εθνική συνεννόηση! Η αλλαγή γραμμής προκάλεσε αμηχανία μεταξύ των στελεχών του κόμματος, αλλά και τις επικρίσεις... στελεχών άλλων κομμάτων. Παράλληλα εν μέσω θέρους και με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στις παραλίες η κ. Μπακογιάννη πραγματοποίησε περιοδεία στη δυτική Μακεδονία, στη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε και τις Σέρρες, με προφανή στόχο. Πήγε μάλιστα και στον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή όπου δήλωσε... βαθύτατα συγκινημένη και πόσο την έχουν εμπνεύσει τα οράματα του «εθνάρχη»! Γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία της τοπικής κοινωνίας και τα ειρωνικά σχόλια βουλευτών της ΝΔ. Σε μια προσπάθεια να αναπτερώσουν το ηθικό των στελεχών της ΔΗΣΥ, από το γραφείο της διέρρευσαν ότι το κόμμα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εκλογές καθώς και τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών. Από τους νυν ο Χρ. Μαρκογιαννάκης θα κατέβει στα Χανιά, ο Λ. Αυγενάκης στο Ηράκλειο, αλλά ο Γ. Κοντογιάννης στη Β΄ Αθηνών, καθώς είναι απίθανο να εκλεγεί στην Ηλεία όποιο ποσοστό κι αν έχει πανελλαδικά το κόμμα. Αντίθετα με όσα δηλώνει δημόσια, η κ. Μπακογιάννη βλέπει ότι οι πιθανότητες εισόδου στη Βουλή της ΔΗΣΥ είναι εξαιρετικά περιορισμένες και προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο της αποτυχίας. Εξ ου και η πρόσφατη δήλωσή της ότι ...αν δεν μπει στη Βουλή θα αποχωρήσει οριστικά από την πολιτική.
(To Παρόν)

1 σχόλια :

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε... 29 Αυγούστου 2011 - 5:03 μ.μ.

Δεν νομίζω ότι εκτιμάτε με ορθό τρόπο την στρατηγική της κ. Μπακογιάννη, αλλά ούτε και την αποδίδετε ορθά. Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για ανάγκη κυβερνήσεων συνεργασίας, οι οποίες να είναι σε θέση να διαχειριστούν την παρούσα κρίση, προσθέτοντας ότι εάν το κυβερνόν κόμμα δεν προχωρήσει σε ανάλογες επιλογές, τότε αυτές θα τις επιβάλει το εκλογικό σώμα.
Ο Μητσοτακισμός, ως ένα από τα βασικά προπύργια της ξενοδουλείας στην Ελλάδα τείνει σανίδα σωτηρίας προς το όχι μόνο υπέρμετρα διεφθαρμένο, αλλά και άκρως πολιτικά φθαρμένο στην συνείδηση της κοινωνίας Πασόκ. Έχοντας αφήσει ο Μητσοτακισμός μέσα στην ΝΔ. αρκετά παλαμιδάκια, όπως ο Κυριάκος και ο Χατζιδάκης, ο οποίος εχθές ζήτησε συγκυβέρνηση της ΝΔ. με το Πασόκ, προετοιμάζει κατ' εντολή των νεοταξιτών την μετά ΓΑΠ εποχή.
Η συγκεκριμένη κίνηση της κ. Μπακογιάννη είναι όχι μόνο κάλλιστα υπολογισμένη, αλλά γίνεται σε πλήρη συνεννόηση με αλλοδαπούς μαστροπούς της χώρας και βάση εδώ και πολλών ετών εξυφανθέντος σχεδίου πλήρους διαλύσεως της Ελλάδος. (Την άλλη σανίδα σωτηρίας προς την μνημονιακή πολιτική αποτελεί ο κ. Σαμαράς).

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top