Σε καζάνι που βράζει αρχίζει να μετατρέπεται ο χώρος της ανώτατης παιδείας καθώς μετά τις αποφάσεις για αναστολή της εξεταστικής περιόδου από το πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο σειρά παίρνουν οι καταλήψεις τμημάτων.
Τον χορό των καταλήψεων άνοιξαν το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το τμήμα Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης ενώ σήμερα ακολούθησε και το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης, η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι την ερχομένη Τρίτη. Ετσι, στον «αέρα» μένει η εξεταστική του Σεπτεμβρίου για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ωστόσο υπάρχει ήδη απόφαση της Συγκλήτου, σύμφωνα με την οποία όσα μαθήματα χαθούν από κινητοποιήσεις φοιτητών ή καθηγητών, θα μεταφερθούν στο τέλος της εξεταστικής περιόδου.
Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανακοίνωσε την Παρασκευή, την απόφασή της να κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση επικαλούμενη την αντισυνταγματικότα του νέου νόμου.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται από φοιτητές-μέλη του ΠΑΜΕ στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.
Στην Πάτρα ξεκίνησε τη Δευτέρα η εξεταστική περίοδος αλλά σήμερα, Τρίτη, διεκόπη για να...
γίνουν γενικές συνελεύσεις φοιτητών με προτάσεις κινητοποιήσεων.
Κατάληψη στην πρυτανεία
Από το πρωί της Τρίτης το κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια έχει αποκλειστεί από φοιτητές, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
Οι πρυτανικές αρχές έχουν μεταφερθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, ενώ αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί για να αναλυθούν οι απόψεις της Συγκλήτου του Ιδρύματος κατά του νέου νόμου-πλαισίου.
Αντιδρούν και οι δάσκαλοι
Παράσταση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει για σήμερα, Τρίτη, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάος (ΔΟΕ) στο υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στην νέα πολιτική που ακολουθείται για να ελέγχονται αυστηρά οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών. «Η ομηρεία των συναδέλφων», αναφέρει στην ανακοίνωση η ΔΟΕ, «πρέπει να σταματήσει άμεσα και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις απόσπασης, εκεί όπου υπάρχουν κενά, τα οποία πρέπει, επιτέλους, να κατατεθούν στο ΚΥΣΠΕ».
Αυτή την ώρα γίνεται σύσκεψη όλων των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης της χώρας στο υπουργείο Παιδείας με θέμα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και την έγκαιρη παράδοση των βιβλίων στα σχολεία. Για το πρώτο θέμα, φαίνεται ότι έχουν βρεθει λύσεις με την αξιοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

(dealnews.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top