Η γνωστή ρήση του Προέδρου Μάο ότι αρκεί μια σπίθα για να βάλει φωτιά στον κάμπο , νομίζω κι εκτιμώ ότι εκφράζει αυτήν την πραγματικότητα που θα ζήσουμε τούτη την περίοδο που ξεκινά τώρα, που οι όποιες διακοπές (κυρίως στα χωριά μας) τελείωσαν.
Θα το δείτε... Ένας κόσμος αγανακτισμένος, πιο σοφός για να εκφράσει, να ξετυλίξει την οργή του ενάντια σε ένα σύστημα και μια κυβέρνηση που απειλούν με νέα χαράτσια, με ανεργία σε επίπεδα πρωτόγνωρα τα τελευταία πενήντα χρόνια, με ξεπουλήματα, με φτώχεια, με την επέλαση μιας καταχνιάς που θέλει να σκεπάσει κάθε αχτίδα ελπίδας.
Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν, οσονούπω. Όσοι επένδυσαν στη διάλυση ενός ελπιδοφόρου κινήματος μετά τη θερινή ραστώνη, θα διαψευστούν. Οικτρά... . 
Κι όταν λέω για Αγανακτισμένους εννοώ τις εκατοντάδες χιλιάδες που ώριμοι, με μια ψύχραιμη οργή είναι έτοιμοι να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν, να πλημμυρίσουν τις πλατείες και τους δρόμους, είτε με ένα κομματικό ή συνδικαλιστικό κάλεσμα, είτε χωρίς αυτά. Νομίζω, άτι είναι όχι στα σπάργανα, μα σχεδόν έτοιμη μια πρωτόγνωρη συμμαχία έξω απ' τα γνωστά κλισέ, μια συμμαχία που θα ξεπεράσει, θα συντρίψει τους γνωστούς στρατούς (δικομματικούς, μιντιακούς, καθεστωτικούς) που λυσσαλέα δίνουν μάχες οπισθοφυλακών, για να διατηρήσουν τα κεκτημένα ενός συστήματος απαξιωμένου, σαπισμένου, ενός συστήματος που ψυχορραγεί και γι' αυτό ακόμα επικίνδυνου. Έρχονται, σας λέω, μάχες, μεγάλες, ελπιδοφόρες. Ετοιμάζονται ανατροπές!  Ναι, για ανατροπές μιλάμε. Έχει κατανοήσει πια ο λαός πως με μερεμέτια τίποτα δεν γίνεται. Τα είδε, τα έζησε, τα έχει απορρίψει τα μερεμέτια!...

(Απόσπασμα από τη στήλη του Μάρκου Μουζάκη στο σημερινό Παρόν )
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top