Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον βουλευτή Αχαΐας του κόμματος Νίκο Τσούκαλη και τον απόστρατο αξιωματικό της Αεροπορίας Βασίλη Κωστόπουλο επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, όπου τα σωματεία και οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ πραγματοποιούν κατάληψη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για την αποτροπή ιδιωτικοποίησης του Ομίλου και την προάσπιση των θέσεων εργασίας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νίκος Τσούκαλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:...
«Η ΔΗΜ.ΑΡ έχει εγκαίρως και σαφώς τοποθετηθεί όσον αφορά στο χαρακτήρα και τις προοπτικές της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Ως ισχυρός βραχίονας λειτουργίας του σκληρού πυρήνα του κράτους και εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και ως μοχλός ανάπτυξης της εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας πρέπει, οπωσδήποτε, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Συγχρόνως, το άκρως εξειδικευμένο προσωπικό με τη μακροχρόνια (έως και 25 έτη) απασχόλησή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν ως απλοί υπάλληλοι των ΔΕΚΟ

Η ΔΗΜΑΡ έχει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναδείξει τη διαχρονική και συστηματική απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας, είτε με τον αποκλεισμό της από τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά πλαίσια, είτε από τα κατασπαταληθέντα αντισταθμιστικά οφέλη (Α-Ω)».
Ο Νίκος Τσούκαλης εξέφρασε τη συμπαράσταση της Δημοκρατικής Αριστεράς στον αγώνα τους για τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου των ΕΑΣ, την ένταξή τους στο συνολικό αμυντικό σχεδιασμό της χώρας και την ανάδειξή τους σε πυλώνα εξειδικευμένης έρευνας και τεχνολογικής μόχλευσης,  μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιωσιμότητάς τους αλλά και στενής συνεργασίας τους με τα Α.Ε.Ι. και τα ερευνητικά ινστιτούτα. Όπως σημείωσε, η ΔΗΜΑΡ έχει πρωτότυπες και ρηξικέλευθες ιδέες για την ανάπτυξη των ΕΑΣ και στο άμεσο μέλλον θα τις θέσει υπόψη των σωματείων για περαιτέρω αξιοποίησή τους.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top