Πριν καν οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, η πλευρά του Ντομινίκ Στρος Καν και ο δημόσιος κατήγορος κατέληξαν σε συμφωνία για την απελευθέρωση του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.
Από τη στιγμή που η κατάθεση της καμαριέρας, η οποία κατηγόρησε τον Γάλλο πολιτικό για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού, τέθηκε υπό αμφισβήτηση, όλα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους.
Την πιθανότητα να καταρρεύσουν οι κατηγορίες κατά του πρώην «αφεντικού» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου –τρεις μόλις μέρες μετά την εκλογή της Κριστίν Λαγκάρντ στη θέση που κατείχε εκείνος μέχρι τον περασμένο Μάιο- αποκάλυψε δημοσίευμα των New York Times, υποστηρίζοντας ότι η 32χρονη από τη Γουινέα έχει πει ψέμματα στις αρχές και φέρεται να διατηρούσε σχέση με έμπορο ναρκωτικών.
Πριν οδηγηθεί ξανά στο δικαστήριο, ο δημόσιος κατήγορος φέρεται –σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πρώτο το Bloomberg και ακολούθως πολλά διεθνή ΜΜΕ- να συμφώνησε να αφεθεί ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος Καν, χωρίς τους περιοριστικούς όρους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πια δε θα είναι αναγκασμένος να φορά το ειδικό βραχιόλι, να φρουρείται επί 24ωρου βάσης, ούτε και να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Όπως αναφέρει το Fox News, ο κατ' οίκον περιορισμός του θα γίνει πιο εύκολος, η εγγύηση (1 εκατ, δολάρια σε μετρητά και 5 εκατ. δολάρια σε εγγυήσεις) θα του επιστραφούν, θα παραμείνει όμως...
...η απαγόρευση εξόδου από τις ΗΠΑ.
Από τη στιγμή που ο εισαγγελέας έχει συμφωνήσει με την απελευθέρωση του Στρος Καν, την τελική απόφαση θα πάρει ο δικαστής Μάικλ Όμπας, ενώπιον του οποίου θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο 62χρονος πολιτικός.

«Δεν άλλαξε τίποτα» λέει η πλευρά της καμαριέρας
Την ίδια ώρα όμως, ο δικηγόρος της καμαριέρας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν υποστήριξε ότι "δεν έχει αλλάξει τίποτα" όσον αφορά τα γεγονότα.
Σε e-mail που έστειλε ο δικηγόρος Κένεθ Τόμσον στους New York Times, δεν διαψεύδει μεν το δημοσίευμα αλλά επισημαίνει ότι "τίποτα δεν αλλάζει το σημαντικό γεγονός ότι ο Στρος Καν επιτέθηκε βίαια σε μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel".
Ένας από τους αδελφούς της, μιλώντας από το Κόνακρι της Γουινέας, απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα η γυναίκα να εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες, σε εμπόριο ναρκωτικών ή σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
"Είμαστε απόγονοι πολύ ευσεβών μουσουλμάνων λογίων, δεν θα αφηνόμαστε να μας παρασύρει το εύκολο κέρδος", εξήγησε ο Μαμαντού Ντιάν Ντιαλό, ο μεγαλύτερος αδελφός της 32χρονης. "Η αδελφή μου αρνιόταν ακόμη και να πουλήσει τσιγάρα όταν ήταν μαζί μου στο Κόνακρι πριν από δέκα χρόνια, όταν της άνοιξα ένα καφενείο σε πολυσύχναστο προάστιο της πόλης", πρόσθεσε.
"Ας σταματήσουν να μας παρενοχλούν με ψεύδη. Ξέρουμε ότι είναι μια μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ, μεταξύ των πλούσιων και της φτωχής γυναίκας που προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια, από μια φτωχή χώρα, όμως μια μέρα η αλήθεια θα λάμψει", συνέχισε.
Ο Ντιαλό επέμεινε ότι η αδελφή του "δεν έχει αλλάξει" επειδή έζησε μια δεκαετία μακριά από την οικογένειά της. "Εργάζεται για να ζει και να καλύπτει τις ανάγκες της κόρης της, δεν έχει περιουσία στη Γουινέα", κατέληξε.

newsit.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top