Αφού οι μισθωτοί και οι απλοί εργαζόμενοι πραγματικά εξοντώθηκαν ακούμε τώρα λόγια παχιά για οικονομική δημοκρατία και πράσινα άλογα.
Μα αφού ρε Παπούλια οι αγορές που κάνουν κουμάντο δεν γουστάρουν οικονομική δημοκρατία, ούτε καν δημοκρατία. Οι αγορές έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί στις μέρες μας απαιτούν χαμηλά εισοδήματα, μισθούς πείνας, ξύλο στους χώρους εργασίας από τους εργοδότες προς τους εργαζόμενους, συνθήκες γαλέρας, σκυμμένα κεφάλια και γκρίζους ουρανούς.
Όταν ρε Παπούλια ο εκάστοτε εργαζόμενος έχει το σπιτάκι του, την δωρεάν δημόσια υγεία για την οικογένειά του, την δωρεάν δημόσια παιδεία καθώς και ένα εισόδημα από την δουλίτσα του, τότε γιατί να σκάσει και να αγχωθεί μέχρι θανάτου όπως θέλουν οι αγορές σήμερα τους εργαζόμενους; Πόσο μάλλον όταν στην Ελλάδα το ποσοστό ιδιοκατοίκησης φτάνει πάνω από το 70%.
Ενώ άμα κάποιος είναι άπλυτος και ξεβράκωτος εκεί να δείτε παραγωγικότητα. Άμα πεινάει κιόλας; Ας μην το συζητάμε, αυτές είναι οι συνθήκες που γεννάνε την σκληρή και αποτελεσματική δουλειά...
Ας πούμε λοιπόν την αλήθεια στον κόσμο:... Το καλό της οικονομίας βρίσκεται ακόμη και στα τυφλά αρκεί να πονάνε οι άνθρωποι, να πέφτουν κορμιά, να μην υπάρχουν παροχές υγείας και πρόνοιας ούτε και κοινωνικό κράτος.
Τότε μόνο οι άνθρωποι είναι ικανοί να σφάξουν τον συνάνθρωπό τους και να του πιούν το αίμα με άνεση. Αυτό θα πει ανταγωνιστική οικονομία.
Άρα λοιπόν αξιότιμε κ Παπούλια ας αφήσουμε τις σαχλαμαρίτσες και ας σκεφτούμε πώς θα κάνουμε την ζωή των ανθρώπων κόλαση, πώς θα τους κάνουμε όσο περισσότερο δυστυχισμένους και απογοητευμένους γίνεται, να δημιουργήσουμε άθλιες συνθήκες για τις οικογένειές τους και για το μέλλον τους, τότε μόνο θα πηγαίνει καλά η οικονομία και η παραγωγικότητα της εργασία ή θα αυξηθεί η καινοτομία.

(greekrider.blogspot.com/2011/07/blog-post_24.html)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top