(του Ρωμύλου Κομνηνού)
Ήταν ένα έργο που ζήσαμε και με την περίπτωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ένας άλλοτε πανίσχυρος, σχεδόν εξ απορρήτων συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, από τη στιγμή που χάνει την… ευλογία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, βρίσκεται βορά στις ορέξεις των εσωκομματικών αντιπάλων του.
Κι αν ο πρώην «τσάρος» προσωποποίησε την κατρακύλα της οικονομίας και μια ανάλγητη φορολογική πολιτική, που απομάκρυνε το ΠΑΣΟΚ από εκλογικά και κοινωνικά στρώματα τα οποία παραδοσιακά το στήριζαν, ο Γιάννης Ραγκούσης βρίσκεται στα πρόθυρα της συνειδησιακής «διαγραφής» από το Κίνημα, ως αποτέλεσμα του «κίτρινου πυρετού». Δηλαδή, της παράλογης κόντρας με τους ιδιοκτήτες ταξί, στη μέση της θερινής και της τουριστικής περιόδου.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε σήμερα, στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε βουλευτές που δεν αισθάνονταν ότι ανήκουν στο ίδιο κόμμα με εκείνον. Και του το έδειξαν, σε όλους τους τόνους, με προτροπές παραίτησης ή και απαξιωτικές «διορθώσεις» όσων έλεγε, και όσων κάνει.
Η τακτική του να απορροφώνται οι κραδασμοί...
στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και να φαίνεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος ότι ασκεί έλεγχο στην Κυβέρνησή του, είναι παλιά και δοκιμασμένη. Θα φανεί αν είναι και αποτελεσματική. Ειδικά αν ο Γιώργος Παπανδρέου βρει στο mail του την επιστολή παραίτησης του Γιάννη Ραγκούση.

(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top