Θρήνος και πένθος στη Νορβηγία που εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς τρομοκρατίας μετά τη «σφαγή» 98 κυρίως νέων ανθρώπων από τον 32χρονο μακελάρη.
Η διπλή δολοφονική επίθεση που άφησε τη χώρα σε κατάσταση σοκ, σπέρνοντας ανασφάλεια και φόβο, αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες τραγωδίες για τη χώρα, αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα, καθώς η δράση του 32χρονου Νορβηγού μπαίνει στο μικροσκόπιο των ερευνών, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και συνεργοί.
Σοκαριστική είναι η απολογία του 32χρονου Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία: «Οι πράξεις μου ήταν απεχθείς, αλλά απαραίτητες» ετοιμάζεται να πει στην απολογία του, τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.
Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε σε βαρύ κλίμα χθες στο νησί Ουτόγια με επιζήσαντες της δολοφονικής μανίας του 32χρονου δράστη -που σκιαγραφείται ως ακροδεξιός φονταμενταλιστής, εχθρός του Ισλάμ- και ενοχοποιείται επίσης για τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο του Όσλο.
Τους 98 ενδέχεται να φθάσει ο συνολικός απολογισμός...
των νεκρών στην Ουτόγια και στην πρωτεύουσα του Νόμπελ Ειρήνης...
Η νορβηγική αστυνομία είχε επιβεβαιώσει έως αργά το βράδυ του Σαββάτου το θάνατο τουλάχιστον 85 ατόμων από τους πυροβολισμούς στο νησί Ουτόγια, όμως δυστυχώς ο τελικός απολογισμός φαίνεται πως θα είναι ακόμη βαρύτερος, καθώς βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη έρευνες για άτομα των οποίων η τύχη αγνοείται. Οι Αρχές θεωρούν πως οι νεκροί ίσως φθάσουν τους 98, περιλαμβανομένων των επτά ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην έκρηξη στο Όσλο.
Πάντως, παρά τη σύγχυση που εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με τις πρωτοφανείς επιθέσεις η κυβέρνηση του Γενς Στόλτενμπεργκ αποφάσισε -ακολουθώντας εισήγηση της αστυνομίας- να μην ανεβάσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη χώρα.
Καλούσε σε πόλεμο
Ένα βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube και παρακινεί σε έναν «πόλεμο» κατά του Ισλάμ, δείχνει φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη των πολύνεκρων επιθέσεων στο Όσλο, ο οποίος φοράει ένα αδιάβροχο και κρατάει ένα αυτόματο όπλο.
Οι ίδιες φωτογραφίες που εμφανίζονται στο βίντεο είχαν αναρτηθεί και στη σελίδα του φερόμενου ως δράστη, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, στο Facebook, η οποία τώρα έκλεισε.
Σε μία νορβηγική ιστοσελίδα συζήτησης (www.freak.no) υπήρχε σύνδεσμος που παρέπεμπε σε ένα βιβλίο 1.500 σελίδων υπό τον τίτλο «2083 - Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας».
Ο άνθρωπος αυτός υπογράφει και το βιβλίο. Ο συγγραφέας αναφέρει μέσα από τις σελίδες του ότι το όνομα Αντριου Μπέργουικ είναι η αγγλική εκδοχή του Άντερς Μπρέιβικ. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top