Στον Γιώργο Φλωρίδη θα προτείνει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη θέση είτε του υπουργού Οικονομικών είτε του υπουργού Οικονομίας καθώς είναι ειλημμένη απόφαση να υπάρξει αντικατάσταση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος προορίζεται για αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...
ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αν θα αναλάβει και οικονομικό πόστο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αν ο κ. Γιώργος Φλωρίδης αποδεχθεί την πρόταση, καθώς έχει από καιρό θέσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα, τη δημιουργία ολιγομελούς κυβέρνησης με συγκεκριμένη κατεύθυνση και συγκεκριμένες πολιτικές.
Χρονοδιάγραμμα
Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό και το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή θα γίνει στη βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου υπό τη νέα της σύνθεση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Παράλληλα, τη χρησιμοποίηση εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων στην κυβέρνηση γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή τους, με στόχο την ευρύτερη συναίνεση.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση που θα ζητήσει, αλλά και ότι είναι διατεθειμένος στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους να ζητήσει τη στήριξή τους. «Είναι μια δύσκολη μέρα» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.
(real.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top