"Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. Η κρίση χρέους της Ευρώπης εντείνεται μέρα με τη μέρα" αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
"Tα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά", σχολιάζει η Guardian, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης και 24ης Ιουνίου.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι η σημερινή γενική απεργία από τους εργαζόμενους και τους δημόσιους υπαλλήλους αποτελεί το πρώτο βήμα σε ένα αδυσώπητο κύμα εργατικών κινητοποιήσεων κατά τα μέτρα του κοινοβουλίου.
Από την πλευρά του ο διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini, σε νέες του δηλώσεις, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας.
"Η ΕΚΤ άσκησε βέτο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, στην αναδιάταξη και τώρα και στην εθελοντική επιμήκυνση των ομολόγων", φέρεται να αναφέρει ο Roubini.
Την ίδια ώρα οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τόσο λόγω της έκτακτης συνάντησης Παπανδρέου - Παπούλια, όσο και των εκτεταμένων διαδηλώσεων.
Γενική απεργία στην Ελλάδα εν μέσω συζητήσεων για τα μέτρα λιτότητας είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του BBC. "Xιλιάδες Έλληνες στην πλατεία Συντάγματος", αναφέρεται επίσης.
"Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές γύρω από την ελληνική Βουλή", αναφέρει το CNN...
"Η τέταρτη γενική απεργία από τις αρχές του έτους παραλύει την Ελλάδα", γράφει η ισπανική El Pais.
"Oι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι πιέσεις για τον Παπανδρέου αυξάνονται", γράφει το Bloomberg.
"Το ελληνικό χρηματιστήριο βυθίζεται εν μέσω διαδηλώσεων και διαπραγματεύσεων για τα μέτρα λιτότητας", αναφέρει το πρακτορείο Marketwatch.
(www.bankingnews.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top