(του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη τ. προέδρου Ι.Σ.Π.)
Κατ’ αρχήν, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νεοεκλεγέντες συναδέλφους.
Και…λίγο πιο  θερμά στους δικούς μας της ΔΗ.Κ.Ι., που με όλο το ψηφοδέλτιό έδωσαν έναν δύσκολο, αξιοπρεπή και καθαρό πολιτικό αγώνα.
Επειδή όμως κάποιοι φίλοι επιχειρούν περίεργα  να απομειώσουν αυτήν την προσπάθεια και να προσωποποιήσουν «ευθύνες ήττας», οι πιο κάτω διευκρινήσεις είναι νομίζω αναγκαίες.
1. Η επιλογή της εκλεκτής συναδέλφου Μαριάννας Σταματιάδου να ηγηθεί  του ψηφοδελτίου μας, σαν σκέψη και πρόταση διαμορφώθηκε σε θεσμική συνάντηση στα γραφεία της Ν.Δ. όπου συμμετείχαν ο Δημήτρης Σιαμπλής,  ως απερχόμενος πρόεδρος του Ι.ΣΠάτρας, o Ανδρέας Μαζαράκης, συνδικαλιστής της παράταξης, ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο τ. βουλευτής  Νίκος Παπαδημάτος και ο υποφαινόμενος Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, ως τ. πρόεδρος του Ι.Σ.Πάτρας.
Η ομόφωνη κατόπιν πρόταση των προαναφερθέντων, να ηγηθεί η  κ. Σταματιάδου του ψηφοδελτίου μας, έγινε αμέσως αποδεκτή τόσο από την ίδια όσο και από 2 ευρύτερες συγκεντρώσεις συναδέλφων που ανεπιφύλακτα συμφώνησαν.
Έτσι λοιπόν ακριβώς και με καθαρή πολιτική διαδικασία συνέβησαν τα γεγονότα και αυτή είναι η αλήθεια που απαντά και στις ανεύθυνες παραφιλολογίες των τελευταίων ημερών.
2. Η εκάστοτε ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαΐας, όπως και η σημερινή, ουδέποτε είχε παρέμβαση στις εκλογές του Ιατρικού συλλόγου—ακόμα και όταν ο πρόεδρος της ήταν γιατρός, την αποκλειστική ευθύνη των οποίων έχει πάντα η συνδικαλιστική μας παράταξη, η ΔΗμοκρατική Κίνηση Ιατρών.
3. Η 2η θέση της παράταξης μας.... σε αυτές τις εκλογές (…και 1η  στο ψηφοδέλτιο του Π.Ι.Σ!) βεβαίως και μας στενοχωρεί  όλους και περισσότερο τους αγωνιστικά παρόντες.
Αν όμως υπολογιστεί πως η πρωτοεμφανισθείσα συντεχνιακή και κάπως «απολιτίκ» παράταξη των ελευθεροεπαγγελματιών επηρέασε πάρα πολλούς «δικούς» μας συναδέλφους--και σαν υποψήφιους και σαν ψηφοφόρους, τότε σε μεγάλο βαθμό εξηγούνται οι σοβαρές απώλειες.
4.Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση η επιδίωξη του σταυρού προτίμησης  είναι προσωπική ευθύνη του κάθε υποψηφίου, ο οποίος συνήθως δεν διακινδυνεύει παράλληλες στηρίξεις που μπορούν να στερήσουν την δική του εκλογή.  
Και αυτή είναι δυστυχώς η σκληρή εσωτερική πραγματικότητα, που θα μπορούσε ίσως να μην είναι πάντα απόλυτος κανόνας.
5. Τελειώνοντας, όσοι τώρα γκρινιάζουν και εισαγγελικά αναζητούν προσωπικές ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα, όντας  οι ίδιοι ωσεί παρόντες σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια, ας συγκρατηθούν  λίγο και ας μην παρασύρονται, αφού τα κοινά  μείζονα είναι πολύ πιο σπουδαία.
Όλα δε όσα σήμερα  διοχετεύονται ( κυριολεκτικά) στα τοπικά ΜΜΕ, όχι μόνον απέχουν της αλήθειας, αλλά επιζήμια παραπολιτικά    μόνον κουτσομπολιά  τροφοδοτούν, μαρτυρώντας ίσως και  άδικες υποκειμενικές προθέσεις, ενώ παράλληλα δυσκολεύουν τη  συνέχεια της παράταξης στις επίπονες συζητήσεις για  την συγκρότηση του προεδρείου του  συλλόγου.    
Φρόνιμο λοιπόν  και χρήσιμο είναι για όλους μας οι λιγότερες κουβέντες, εκτιμώ.
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top