Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Νικητιάδη θα επιδιώξουν τα μέλη της ΕΣΑ.
Μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης (14/6) τα μέλη της ΕΣΑΠ τονίζουν ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Νικητιάδη, θα κριθεί οριστικά αν θα διατηρηθεί ή όχι το καθεστώς των ΤΑΑ.
Πάντως στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΠ ξεκαθαρίζει ότι με τις συνθήκες που επικρατούν δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρηθεί το επαγγελματικό καθεστώς στο βόλεϊ.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΣΑΠ που πάρθηκαν στη συνεδρίαση έχουν ως εξής: «Όπως είχε εκφραστεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η θέση της ΕΣΑΠ είναι ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπάρχει κανένας λόγος για να διατηρηθεί το καθεστώς των ΤΑΑ.
Γι' αυτό το λόγο θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη προκειμένου να γίνει λεπτομερής ανάλυση όλων των δεδομένων και να παρθεί... 


...οριστική απόφαση για την επόμενη μέρα του νομικού καθεστώτος που θα διέπει το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.
Παράλληλα αποφασίστηκε όπως ζητηθεί από την Πολιτεία η κατάργηση όλων των διατάξεων (118 κ.ο.κ) που αφορούν την προσωπική ευθύνη των διοικούντων των ΤΑΑ.
Διακανονισμός οφειλών
Η ΕΣΑΠ στην προσπάθεια διασφάλισης της βιωσιμότητας των ΤΑΑ ενέκρινε ομόφωνα ένα σύστημα διακανονισμού των ήδη υφισταμένων απαιτήσεων των αθλητών.
Η ρύθμιση αυτά θα αφορά τα παλαιά χρέη των ΤΑΑ με τους αθλητές.
Η ρύθμιση αφορά υποθέσεις δικαστικές και μη και το χρονικό διάστημα διακανονισμού ορίστηκε στα τρία έτη. Επίσης συζητήθηκαν και οι κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης του συγκεκριμένου διακανονισμού.
Σύστημα πρωταθλήματος
Στα Play Offs θα συμμετάσχουν οι 8 πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, χωρισμένες σε δύο γκρουπ 1-4 & 5-8.
Στο γκρουπ 1-4, οι ημιτελικοί θα κριθούν στις δύο νίκες, ενώ ο τελικός θα κριθεί στις τρεις νίκες με το σύστημα που εφαρμόστηκε και στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 (οι 2 πρώτοι αγώνες θα διεξάγονται στην έδρα του καλύτερου βαθμολογικά, οι επόμενοι δύο στην έδρα του υποδεέστερου βαθμολογικά και εφόσον χρειαστεί 5ος αγώνας αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα του καλύτερου βαθμολογικά).
Για τις θέσεις 5-8, οι τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην έδρα της ομάδας που θα καταλάβει την 5η θέση στην κανονική περίοδο με νοκ άουτ αγώνες 5-8, 6-7 και οι νικητές στον `τελικό' του γκρουπ.
Ο νικητής του συγκεκριμένου γκρουπ θα αντιμετωπίσει την 4η ομάδα μετά τη διεξαγωγή των ημιτελικών.
Οσον αφορά τον υποβιβασμό, ο 12ος της κανονικής περιόδου θα υποβιβάζεται στην Α2, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-11 θα αγωνιστούν στα Play Outs.
Επίσης επιβεβαιώθηκε η υπογραφή της νέας τριετούς σύμβασης με το τηλεοπτικό δίκτυο Novasports.
Αποφασίστηκε να υπάρξει επαφή με την ΟΠΑΠ ΑΕ προκειμένου να εγκριθεί κονδύλι για τις δαπάνες που αφορούν τη διαιτησία του επόμενου πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον ΟΠΑΠ στον συγκεκριμένο τομέα η ΕΣΑΠ θα προτείνει στα όργανα της διαιτησίας νέα συμφωνία, προσαρμοσμένης τις δυσοίωνες υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες.
Ορίστηκαν οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση και την εγγυοδοσία των ΤΑΑ, όπως επίσης και εγκρίθηκε η διαδικασία ελέγχου των προϋπολογισμών των ΤΑΑ και ο θεσμός του salary cup.
Αποφασίστηκε το πλάνο λειτουργίας της ΕΣΑΠ και των ΤΑΑ στο τομέα των μάρκετινγκ και της επικοινωνίας σε συνεργασία με την εταιρία Choose .
Αποφασίστηκε η ΕΣΑΠ να καλύψει τα έξοδα της προετοιμασίας της Εθνικής Παίδων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Η προκήρυξη του πρωταθλήματος να ολοκληρωθεί στο επόμενο ΔΣ και αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός summer camp επαγγελματιών αλλοδαπών αθλητών, με την απαραίτητη παρουσία όλων των προπονητών της Volleyleague».
Sentragoal
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top