«Αυτή η κυβέρνηση κρατάει μόνο… μαχαίρι. Και σαν παρανοϊκός δολοφόνος ακρωτηριάζει θεσμούς, κοινωνικές δομές και κατακτήσεις, αδιάκριτα και με μόνο στόχο να φανεί αρεστή στην Τρόικα, παρουσιάζοντας νούμερα…» σχολίασε ο βουλευτής, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου, 14 Μαίου, με εκπροσώπους του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο φέρεται να είναι μεταξύ των πανεπιστημιακών τμημάτων που στοχεύει να καταργήσει η κυβέρνηση.
«Δεν ξέρουμε αν το δημοσίευμα θα επαληθευτεί και σε κάθε περίπτωση, θα αγωνιστούμε ώστε να μην επαναληφθεί, ωστόσο ακόμα και έτσι, η πραγματικότητα δεν αλλάζει και αυτή είναι πως… δεν ξέρουμε τι άλλο θα δούμε από μια κυβέρνηση που κλείνει νοσοκομεία και άλλα τα μετατρέπει σε Κέντρα Υγείας, συγχωνεύει σχολεία, καταργεί πανεπιστημιακές σχολές, κόβει κοινωνικές παροχές και γενικότερα, συρρικνώνει την πατρίδα, χωρίς σχέδιο και ορθολογισμό, παρά μόνο για να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που θέτει η τρόικα και οι οποίοι τελικά, δεν θα επιτευχθούν» πρόσθεσε ο Αχαιός βουλευτής, επισημαίνοντας πως το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών μετράει πάνω από 30 χρόνια ζωής, προσφέροντας σταθερά πόρους στο Πανεπιστήμιο μέσω των σημαντικών ερευνητικών προγραμμάτων που αναλαμβάνει
«Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με τον πλούτο αλλά και την ιδιαιτερότητα των εδαφών της, μόνο μυαλά… άμυαλα μπορούν να φανταστούν το Πανεπιστήμιο Πατρών χωρίς τμήμα Γεωλογίας, δηλαδή μία από τις πλέον σεισμογενείς ζώνες της χώρας, χωρίς τμήμα που να μελετάει τις γεωεπιστήμες! Είναι ντροπή και μόνο η σκέψη… Είναι ντροπή να μιλάμε για την ανάγκη να ενισχυθεί η έρευνα και η καινοτομία και την ίδια στιγμή να καταργούμε τομείς στους οποίους έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα. Η Ελλάδα κατέχει την 15η θέση στον Ευρωπαϊκό χώρο και την 31η παγκοσμίως, όσον αφορά στην παραγωγή ερευνητικού έργου στην ενότητα των Γεωεπιστημών. Αυτό το ξέρει κανείς στη κυβέρνηση; Ξέρει την δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας; Μάλλον, όχι. Την ξέρουμε όμως εμείς και δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα…» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top