Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, τις οποίες ανέβαζαν μάλιστα και μέχρι 320.000. Χθες ο υπουργός εσωτερικών σε συνέντευξή του άνοιξε πλέον τη συζήτηση για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες επομένως είναι θέμα χρόνου.
Άσχετα με τα μετριοπαθή νούμερα που ρίχνει αυτή τη στιγμή η κυβερνητική προπαγάνδα, δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Όταν....
αρχίσουν, χωρίς σοβαρή αντίσταση από την πλευρά των εργαζομένων οι απολύσεις, αυτές θα συνεχιστούν με καταιγιστικό ρυθμό, χωρίς τέλος και χωρίς έλεος. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.
Ο κ. Ραγκούσης είπε στη συνέντευξή του ότι όσοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου είναι προς μετάταξη, θα περνούν πρώτα από ΑΣΕΠ και μίλησε για κάποια ακαταλαβίστικα κριτήρια αξιοσύνης, με βάση τα οποία θα αξιολογούνται οι ΔΥ και όχι για συγκεκριμένα και αναμφισβήτητα τυπικά προσόντα ή αυστηρές τυπικές εξετάσεις. Όσοι προφανώς δεν αξιολογούνται ως ικανοί, δεν θα μετατάσσονται αλλά θα απολύονται.
Αντί λοιπόν ο απόλυτα υπεύθυνος γι’ αυτή την εξέλιξη κ. Παπανδρέου, να σταθεί με πολιτική γενναιότητα στο ύψος που επιβάλουν οι δύσκολες περιστάσεις για τη χώρα και ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους και να πει ευθαρσώς ότι λόγω των οικονομικών αναγκών θα απολυθεί κάποιος τυχαίος αριθμός υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων, (ανεξάρτητα εννοείται από πολιτικές και κομματικές πεποιθήσεις και) ανεξάρτητα από οποιαδήποτε όψιμα και αντισυνταγματικά αξιολογικά κριτήρια, απεναντίας κρύβεται πίσω από την έννοια της δήθεν εξυγίανσης του Δημοσίου, με την απόλυση εκείνων που θα κριθούν ως ανίκανοι και άχρηστοι.
Εμείς διαφωνούμε κάθετα με αυτές τις μεθόδους και αυτή τη λογική.
Αν θέλει ο κ. Παπανδρέου να κάνει απολύσεις ας προχωρήσει με ανοιχτές κληρώσεις και όχι να στείλει στην σκληρή  ιδιωτική αγορά εργασίας τους απολυμένους  με το στίγμα του άχρηστου και στην ουσία να τους στείλει στην μόνιμη ανεργία, καθόσον ποιος θα είναι εκείνος ο επιχειρηματίας που θα προσλάβει τον δημόσιο υπάλληλο που θα απολυθεί (αν όχι ως άχρηστος) έστω ως ανεπαρκής;;;
Καταλαβαίνει άραγε ο κ. Παπανδρέου τι πάει να κάνει;;;

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/05/blog-post_8213.html
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top