Η τρόικα θα απαιτήσει από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει το Μνημόνιο. Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Reporter.gr σύμφωνα με τις οποίες ο πρώτος και άμεσος όρος που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να μας «διευκολύνει» εκταμιεύοντας  αυτή την την δόση του δανείου μας, είναι να υπογράψει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Μνημόνιο (το μεταλλαγμένο παλιό Μνημόνιο το οποίο θα τροποποιηθεί επί το ρεαλιστικότερον, θα ενισχυθεί με νέα κεφάλαια και θα επιμηκυνθεί η διάρκεια αποπληρωμής του).
Εκτός αυτού του όρου ο οποίος είναι και απαράβατος για τους Ευρωπαίους, οι πιστωτές πιέζουν επίσης για τα εξής:
Πρώτον να ενταχθεί η προς αποκρατικοποίηση περιουσία του Δημοσίου σε ένα σύστημα εγγυήσεων δηλαδή σε μια εταιρία η οποία θα φροντίσει να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς και να πουλήσει την περιουσία. Η εταιρία  θα διευθύνεται μεν από έναν Έλληνα, αλλά θα ελέγχεται από ένα σχήμα διεθνών τραπεζών ή διεθνών οργανισμών.
Δεύτερον, να ψηφισθεί ένας νόμος αντίστοιχος με αυτόν που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σημίτη στους Ολυμπιακούς ώστε να προχωρήσει χωρίς εμπλοκές η πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Ο νόμος αυτός θα παρακάμπτει όλους τους άλλους και θα στηρίζεται στο ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έτσι πιστεύει η τρόικα ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τα πάσης φύσεως εμπόδια που υπάρχουν σήμερα στις αποκρατικοποιήσεις με πρώτο και κύριο την ατολμία των Ελλήνων βουλευτών.
Τρίτον η τρόικα πιέζει για την τοποθέτηση Επιτρόπων στα ελληνικά υπουργεία ή εν πάσι περιπτώσει ενός Κεντρικού Επιτρόπου στην κυβέρνηση ο οποίος θα παίζει το ρόλο του τοποτηρητή των κυβερνητικών αποφάσεων ώστε να υλοποιηθούν τα συμφωνημένα τα οποία μέχρις στιγμής δεν έχουν υλοποιηθεί.
Από ελληνικής πλευράς – πράγμα που δεν έχει και πολύ σημασία υπό αυτές τις συνθήκες – αναμένεται ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό στον οποίο το βέβαιον είναι ότι θα παραμείνουν στην κυβέρνηση μόνο ο ίδιος και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Παρόλο που ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν πέτυχε μέχρι στιγμής τίποτα πέραν του να βυθίσει την ελληνική οικονομία σε ύφεση, οι εταίροι «συνεννοούνται» μαζί του και τον θέλουν ως ενδιάμεσο στην διαχείριση της χώρας.
Τι θα κάνει ο Σαμαράς;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το πολιτικό ρεπορτάζ ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο πρόκειται να «θέσει όρους» στην τρόικα, τους οποίους η τρόικα «θα αποδεχθεί» προκειμένου ο Σαμαράς να υπογράψει το Μνημόνιο. Παρόλο που ο κ. Σαμαράς αναμένεται να «κάνει τον δύσκολο», δεν μπορεί να αποφασίσει να μην υπογράψει....
όταν η υπογραφή του συνδέεται με την εκταμίευση αυτής της δόσης του δανείου και με την πτώχευση της χώρας.
Σημειώνεται ότι το Μνημόνιο δεν το έχει υπογράψει ούτε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά μόνο o «τοποτηρητής» υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος ο οποίος ούτως ή άλλως υπάγεται στη «θυγατρική» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζα της Ελλάδος.
Αντίθετα, το μνημόνιο της Πορτογαλίας, το υπέγραψε εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών της και τον Πρόεδρο της Κεντρικής της Τράπεζας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο σκιώδης Υπουργός Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με λίγα λόγια, οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να επιβάλλουν τη συναίνεση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, αφού οι πολιτικοί μας δεν είχαν την ωριμότητα να την πετύχουν μόνοι τους.
Όσον αφορά στο νέο μνημόνιο αυτό που τελικά επικρατεί, είναι ότι θα γίνει ένας συνδυασμός νέας χρηματοδότησης και επιμήκυνσης κάποιων ομολόγων μας, ώστε να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις που χρωστάμε, αλλά δεν θα γίνει – τώρα τουλάχιστον το «κούρεμα» των ομολόγων μας.
Η τρόικα έχει διαπιστώσει ότι  «η φοροδοτική ικανότητα» των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και ήρθε η ώρα περιορισμού του κόστους του δημοσίου τομέα. Αυτό όμως είναι ένα έργο το οποίο αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορεί να εκτελέσει λόγω του φόβου του πολιτικού κόστους, της διαπλοκής των συμφερόντων του κόμματος και της δημόσιας διοίκησης και λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης. Προκειμένου να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες, οι Ευρωπαίοι απαιτούν την πολιτική συναίνεση στο Μνημόνιο, την ψήφιση του νόμου «έκτακτων συνθηκών»  και τις παραχωρήσεις διοικητικών καθηκόντων σε δικούς τους εκπροσώπους.
(του Γρηγόρη Νικολόπουλου - reporter.gr)

online-press: Τι σημαίνουν αυτά αν είναι αλήθεια ;
1. Το Μνημόνιο είναι νομικά στον αέρα και αυτό το ξέρει η Τρόϊκα.
2. Έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του και δημιουργούν τις προυποθέσεις για την επόμενη ημέρα...
3. Για να μην "ξαναπάθουν" τα ίδια όχι μόνο συγγράφουν "οδηγίες χρήσεως" αλλά και θέλουν να ορίσουν επόπτες!
4. Στα μάτια τους έχουν απαξιωθεί τελείως οι πολιτικοί μας!
5. Μας θεωρούν  ένα βάρος. Έτσι   αφού .....τακτοποιήσουν τις δικές τους εκκρεμότητες,   αυτό το βάρος δύσκολα θα το κρατήσουν... 


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top